Nõmmekad soovivad bussiliini nr 23 pikendamist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmmekad soovivad, et buss nr 23 sõidaks taas Tallinna bussijaama.
Nõmmekad soovivad, et buss nr 23 sõidaks taas Tallinna bussijaama. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Mitmed Nõmme elanikud ei ole rahul, et bussiliini nr 23 marsruuti lühendati, millega võeti nõmmelastelt otseühendus bussijaama, keskhaiglasse jt olulistesse sihtkohtadesse.

«Nimetatud sihtkohtadesse suundub iga päev rohkesti väikelastega emasid, vanureid ning raskete kottidega bussireisijaid, kelle jaoks ümberistumisega sõit on väga tülikas ja aeganõudev,» vahendab Nõmme Sõnumid eelmise aasta lõpus Nõmme linnaosavalitsusse saadetud pöördumist. Nõmme linnaosa valitsus edastas elanike pöördumise transpordiametisse koos oma palvega endine marsruut taastada.

Üks pöördumise autoritest, Kersti Mellik, pole aga sugugi rahul transpordiameti vastusega, mis saadeti nii kirja autoritele kui ka linnaosavalitsusele, kus tuuakse liini lühendamise peamise argumendiks vastav uuring.

«Selge, et kesklinna, sealhulgas kaubamajja suundub igapäevaselt rohkem rahvast kui bussijaama, kuid 16 protsenti on meie arvates siiski arvestatav hulk reisijaid. 26 protsendi sõitjate jaoks säästetakse praeguse liikluskorralduse juures umbes 300 m jalavaeva, Estonia ja autobussijaama vahemaa on aga ligi 1,4 km. Pealegi on autobussijaama sõitjail ning sealt tulijail, samuti turulistel, kellest suur osa on pensionärid, enamasti käe otsas rasked kandamid, mis teevad ümberistumise eriti ebamugavaks. Liini nr 23 sagedaste kasutajatena ei saa me kuidagi nõustuda väitega, nagu oleks see lõigul Estonia-Autobussijaam olnud alakoormatud,» arvas proua Mellik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles