Kunstiakadeemia sai kätte uue õppehoone tingimusliku ehitusloa

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kunstiakadeemia avalike suhete juht Solveig Jahnke sai linnavalitsusest kätte akadeemia uue õppehoone tingimusliku ehitusloa.
Eesti Kunstiakadeemia avalike suhete juht Solveig Jahnke sai linnavalitsusest kätte akadeemia uue õppehoone tingimusliku ehitusloa. Foto: Toomas Huik

Linnaplaneerimise amet väljastas täna ehitusloa Eesti  Kunstiakadeemia (EKA) uuele õppehoonele aadressil Tartu mnt 1.


«Oluliseks asjaoluks ehitusloa väljastamise otsustamisel kujunes detailplaneeringus sätestatud nõue, et hoone maapealsete osade püstitamiseks ehitusloa väljastamise eelduseks on kokkulepped isikutega, kelle insolatsioonitingimused vähenevad alla standardis soovitatud normi või vastavate kinnisasjade sundvõõrandamine riigi poolt,» ütles linnaplaneerimisameti juhataja Anu Hallik-Jürgenstein.

Tingimuslik ehitusluba tähendab seda, et ehitamist võib alustada siis, kui on täidetud detailplaneeringus kehtestatud tingimus, et eelnevalt peavad olema lahendatud erimeelsused naabritega.

Linnaplaneerimise amet väljastaski ehitusloa tingimusega: «Maa-pealsete hooneosade ehitamist võib alustada kui on sõlmitud kokkulepped isikutega, kellele kuuluvates (elu)ruumides väheneb insolatsiooni kestus võrreldes olukorraga, kui planeeritud maa-alal asusid Eesti Kunstiakadeemia hooned, alla Eesti standardis EVS 894:2008 «Loomulik valgustus elu- ja bürooruumides» soovitatust või on jõustunud vastav kinnisasjade sundvõõrandamise (sundvalduse seadmise) otsus.»

EKA esitab homme vaide sihtasutuse Archimedes otsusele jätta EKA uue õppehoone projekt ilma 12 miljoni euro suurusest eurorahast. EKA avalike suhete juhi Solveig Jahnke sõnul on tingimuslik ehitusluba üks täiendav argument vaide juures, kuigi ehitus saab alata alles siis, kui erimeelsused naaberkinnistu omanikuga on lahendatud või vabariigi valitsus on seadnud naaberkinnistu suhtes sundvalduse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles