Politsei ei leidnud Tallinna jõulukuuse murdumises süütegu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusk Tallinna Raekoja platsil kukkus esimest korda ümber 25. novembri õhtul.
Kuusk Tallinna Raekoja platsil kukkus esimest korda ümber 25. novembri õhtul. Foto: Liis Treimann

Põhja prefektuur lõpetas Raekoja platsil jõulukuuse ümberkukkumise menetluse süüteo koosseisu puudumise tõttu.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang ütles Postimehele, et uurimise käigus ei leitud asjaolusid, mis oleks viidanud võimalikule süüteole. Mullu 25. novembri õhtul murdunud jõulupuu murdumist uuris politsei karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rikkumist.

Raekoja platsi murdumisega seotud asjaolusid palus toona uurida Tallinna Kesklinna vanem Mihhail Korb. Korbi sõnul soovis ta selgust kahes küsimuses: kas esimese kukkumise järgselt kuuse tüves avastatud sisselõige oli sinna tekkinud juhuslikult või tahtlikult ning kas kuuse kukkumistel oli ohus inimeste elu ja tervis.

Kuuse murdumistega seoses toimus kesklinna valitsuses ka sisejuurdlus, mille käigus ilmnes, et linnaosa valitsuse poolne järelevalve kuuse püstitaja OÜ Kesklinna Pargid tegevuse üle polnud küllaldane. Sellega seoses on linnaosa valitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja viidud üle madalamale ametikohale ning kuni uue juhataja leidmiseni määratud tema asemele ajutine kohusetäitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles