Lasnamäel asendati korrektne tänavasilt vigasega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigases kirjas tänavasilt Lasnamäel.
Vigases kirjas tänavasilt Lasnamäel. Foto: Liis Treimann

Keeleinspektsioon tegi möödunud aasta lõpul Lasnamäe linnaosavalitsusele ettekirjutuse õigekirjaveaga tänavasildi väljavahetamiseks, kuid selle asemel pandi majaseinale veel üks vigane silt.


Keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk nõudis oma detsembris saadetud kirjas, et linnaosavalitsus hoolitseks sildi «Kalevipoja põjk 2» väljavahetamise eest, sest sõna «põik» oli seal vigaselt kirjutatud.

Selle aasta algul asja kontrollides nägi inspektsiooni töötaja ikka sedasama vigast tänavasilti, kuigi linnaosavalitsus oli teatanud, et asi tehakse korda. Teistkordsel arupärimisel selgus, et ametnikud olid oma tööd küll teinud, kuid lisaks usinusele on selleks mõnikord ka teadmisi vaja.

«Elamule Kalevipoja põik on paigaldatud kaks tänavasilti- I ja V sektsioonile. Korteriühistu eemaldas elamu I sektsioonilt kirjakeele normile vastava sildi, kuna juhatuse liige pidas õigeks kirjaviisi «põjk». Käesolevaks ajaks on linnaosavalitsus saanud kätte uued kirjakeele normile vastavad sildid ja need on paigaldatud elamule,» kinnitas linnaosavanem Olga Ivanova keeleinspektsioonile 6. veebruaril saadetud vastuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles