Ekspertiis leidis puudusi peaaegu kõiki tüüpi metallronilatel

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaia mänguväljak. Foto on illustreeriv.
Lasteaia mänguväljak. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ekspertiis leidis peaaegu kõigi hinnatud Tallinna lasteaedade mänguväljakute juures puudusi, ent valdavalt on need kõrvaldatavad ning üldjuhul võib neid kasutada.

Pärast mullu novembris toimunud traagilist õnnetust Laagna Rukkilille lasteaia mänguväljakul tellis Tallinna haridusamet pealinna lasteaedade mänguväljakute enimlevinud metallronilate turvalisuse kontrollimiseks ekspertiisi, mille viis läbi TÜV Eesti OÜ.

Tallinna haridusameti juhi Andres Pajula sõnul tuleb lasteaedadel ekspertiisi tulemustest lähtuvalt nõuetega vastavusse viia eelkõige mänguväljakute turvaalad, ronilate vundamendid ning konstruktsioonide detailid – sealhulgas redelipulkade vahe, toruotsad jne.

«Väga oluline on arvestada ka atraktsioonide eakohase kasutusega, näiteks roniredelid ei sobi sõimelastele,» täpsustas Pajula.

Lasteaedadel tuleb eksperthinnangule tuginedes veel kord üle vaadata oma riskianalüüsid ning kontrollida seejuures kõiki mänguväljakutel kasutuses olevaid vahendeid  - ronilaid, liuradu, kiikesid ja muud. Seda tuleb teha hiljemalt 2. märtsiks.

Ohutusnõuded on vaja üle vaadata ka talvetingimusi arvestades. Iga lasteaed otsustab oma analüüsi tulemustest lähtuvalt, kas on otstarbekas vanu, ajahambale alla jäänud mänguvahendeid remontida või need eemaldada.

1. maiks peavad kõik kasutatavad atraktsioonid vastama kehtivatele standarditele. Seni tuleb jätkuvalt tagada laste turvalisus ning vajadusel piirata ligipääs atraktsioonidele, mis ei pruugi olla ohutud.

Eksperthinnangu tulemusi ning edasise tegevuse võimalusi tutvustati täna Tallinna lasteaedade juhtidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles