Laste ahistaja on Nõmmel probleemiks olnud kolm aastat

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotoroboti pilt.
Fotoroboti pilt. Foto: Politsei

Eile meediale fotoroboti pildi kaudu tutvustatud mees on Nõmme piirkonna lastele mureks olnud juba kolm aastat.

Politsei- ja piirivalveamet pressiesindaja Tuuli Annama ütles, et politseile on teada kümmekond juhtumit, kus mees on autost lapsi kõnetanud. «Juhtumid, mida eeldatavalt võib selle isikuga seostada, pärinevad viimase kolme aasta pikkusest perioodist,» ütles Annama.

«Ühelgi juhul ei ole tal lastega füüsilist kontakti olnud ning ükski tüdruk pole autosse reaalselt istunud. Mees on tüdrukute kõrval autoga peatunud ning esitanud vestluse arendamiseks erinevaid küsimusi,» rääkis ta.

Politsei on iga juhtumi järgselt piirkonna koolidega suhelnud, rääkimas on käinud kas lastekaitsetalituse töötajad või piirkonna noorsoopolitseinikud.

«Teadaolevalt pole mujal kui Nõmme-Laagri piirkonnas sarnase käekirjaga juhtumeid olnud,» kinnitas pressiesindaja.

Politsei saatis eile palve edastada elanikel infot fotorobotil kujutatud isiku kohta, kes on teadaolevalt päevasel koolist tulemise ajal sõitnud ligi tüdrukutele vanuses 7-10 ning kutsunud neid oma autosse. Mees on 35-50 aastat vana, keskmise kehaehituse ning hallide või pruunide lühikeste juustega, räägib eesti keeles ning sõidab ringi maasturi tüüpi sõiduautoga.

Politsei ootab infot selliste juhtumite kohta või mehe tundemärkide, kirjelduse ja asukoha kohta telefonidel 5301 9938 või 612 5922.

Politsei paneb ka lastevanematele südamele, et sellised ohud tuleb lastega läbi rääkida võimalikult usalduslikus ja hirmuvabas õhkkonnas. «Kindlasti tuleks politseisse teatada juhtumitest, kus last on üritatud kas jõu või meelitustega kuhugi viia, teda on ebasündsalt puudutatud või kõnetatud,» lisas Annama.

«Kui keegi lapse kõrval peatub või talle järgneb, on esimene soovitus lapsele seda inimest ignoreerida. Kui laps on tänaval üksi, on mõistlik suunduda lähimasse rahvarohkemasse kohta – kas siis bussipeatusesse, kauplusesse vms, kus järgneja suure tõenäosusega oma kavatsustest loobub või on võimalik teistelt täiskasvanutelt abi paluda, » soovitab politsei.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles