Tallinnas toimub homme nii mõndagi huvitavat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauluväljakule kerkib ka lumelinn.
Lauluväljakule kerkib ka lumelinn. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna lauluväljakul toimub homme tasuta kontsert, saab keha kinnitada, samuti toimuvad lõbustused lumelinnas ja kelgunõlval. Maarjamäe lossi on aga perepäev ning botaanikaaias saab nautida lilleilu.

Tallinna linnavalitsus otsustas korraldada lauluväljakul tasuta perepäeva «Palju õnne, Eesti!», kus esinevad Eesti Raadio laste laulustuudio Kadri Hundi ja Kaie Tanneri juhtimisel, kaitseliidu Tallinna maleva orkester Kalev Küttaru juhtimisel ning Getter Jaani koos tantsupoistega.

Huvilisi ootavad lauluväljakul tasuta uisuväljak, lumelauanõlv, snowtubing ja kelgunõlv. Avatakse lumelinn, kus saab lumeskulptuure imetleda, liugu lasta, koobastes ronida ning ronimisatraktsioonidel turnida.

Lisaks on väljakul viis toitlustuspunkti, kust jagatakse hernesuppi, leiba, kuuma teed ja saiakesi. Kellel aga külm hakkab, võib laululava siseruumidesse sooja minna. Seal on avatud ka vabariigi aastapäeva teemalised töötoad, kus saab meisterdada lipuvarrast ja sini-must-valget lippu, ordeneid ning riidest või paberist rukkililli.

Lauluväljaku väravad avatakse homme keskpäeval, põhisündmused toimuvad kella 13-15.

Vabariigi aastapäeva tasuta ettevõtmised toimuvad ka mujal linnas. Kell 14 kutsuvad linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, Lasnamäe linnaosa vanem Olga Ivanova ja Jüriöö pargi rajaja Jüri Uppin kõiki Jüriöö parki, kus süüdatakse tavapärane võidutuli. Tseremoonia lõpul ootab Susi hotelli õuel huvilisi soe sõdurisupp ja kuum tee.

Mustpeade majas annab kell 12 kontserdi kaitseliidu Tallinna maleva orkester. Kell 14 esineb Tallinna kammerkoor dirigent Aivar Leštšinski juhtimisel.

Kell 15 esineb Bonzo Nõmme kultuurikeskuses isamaaliste laulude kavaga «Ei saa mitte vaiki olla».

Maarjamäe lossis toimub homme kella 12 – 15 Eesti Vabariigi 94. aastapäevale pühendatud perepäev «Elagu Eesti!». Nii Maarjamäe lossi kui Suurgilidi hoonesse maksab sel päeval sissepääs vaid ühe euro. Ainult sel päeval on Maarjamäe lossis vaatamiseks väljas valik Eesti vabariigi teenetemärke.

Kell 12 toimub lossis eestikeelne ekskursioon Eesti Vabariigi 90. juubeliks valminud näitusel «Iseolemise tahe», tund aega hiljem on samas venekeelne ekskursioon.

Kell 13 näidatakse lossis Avo Paistiku legendaarseid joonisfilme «Klaabu», «Klaabu kosmoses» ning «Klaabu, Nipi ja tige kala». Programm kestab umbes 34 minutit. Kell 14 toimub näitusel «Kukruse kaunitar ja tema kaasaegsed» arheoloogi ja ajalomuuseumi teaduri Krista Sarve juhtimisel ringkäik-arutelu teemal «Kui ristiusku ei oleks olnud». Lapsed saavad välja kaevata luustikku. Lastele on tehtud ka meisterdamis- ja maalimisnurgad, kus igaüks võib teha endale päris oma teenetemärgi või veeta aega joonistades.

Tallinna botaanikaaias maksab homme sissepääs kõigile külastajaile 1,6 eurot. Botaanikaaia kasvuhoonetes saab vaadata, kuidas talvisel ajal õitseb flamingolill, kalla, kuuking ning paljud teised iludused. Kes külma ei karda, võib ka väljas toreda jalutuskäigu teha. Kasvuhooned on huvilistele avatud kella 11 – 16, avamaa kollektsioonid kuni kella 17-ni.

Homme kell 13 esitavad vabaõhumuuseumis Kolu kõrtsi talli all muuseumi ning Kurtna kooli ja lasteaia laululapsed Taisi Pettai juhendamisel heatujulisi koguperelaule. Päeva jooksul näeb talli all arhiivikaadreid esimese Eesti Vabariigi aegadest ja lühiülevaadet 20. sajandi murrangulistest aegadest Eestis.

1930. aastatest pärit interjööriga Härjapea talus küpsetab perenaine tähtpäeva puhul kodumaisest rukkijahust tordi. Kolu kõrts, Härjapea talu ning Kuie kool on 24. veebruaril avatud kella 10 – 17.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles