Luus: Kakumäe bussiliiklus kahesuunaliseks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakumäe.
Kakumäe. Foto: Liis Treimann

Linnavolikogu IRLi fraktsiooni liige Andres Luus andis volikogu menetlusse eelnõu, millega soovib muuta Kakumäe bussiliikluse kahesuunaliseks.


«Täna on ühistransport korraldatud Kakumäel kolme linnaliiniga (numbrid 21, 21A ja 21B), mis kõik sõidavad ühes suunas. Bussiliikluse marsruudid tuleks muuta selliselt, et läbi Kakumäe sõitvad bussid jaguneksid kaheks ja sõidaksid mõlemas suunas. Üks osa bussidest jätkaks oma tänasel marsruudil ja teine osa bussidest võiksid oma tänase marsruudi pöörata ümber,» ütles Luus.

«Selline bussiliikluse ümberkorraldus lühendaks paljude Kakumäe elanike sõiduaega kesklinna kuni 25 minutit, kuna ei oleks vaja enam ümberistumiseks sõita eelnevalt pool tundi vastassuunas, kui otse sõites saaks hakkama ligi viie minutiga,» väitis Luus.

«Viimase kümne aasta jooksul on Kakumäe elanike arv mitmekordistunud. Kui tänase rohkem kui tunni aja asemel võiks sõita kesklinna peaaegu kaks korda kiiremini, siis kindlasti kasutaksid paljud inimesed auto asemel sõiduks ühistransporti. See omakorda aitaks kesklinnas vähendada ummikuid ja parkimise probleeme,» lisas ta.

Kommunaalameti hinnangul on kahesuunalise bussiliikluse lahenduse puhul vaja projekteerida uute bussipeatuste väljaehitamine ja juurdepääs ning rajada erilahendused. Luus avaldas lootust, et linnavalitsus leiab selleks otstarbeks rahalised vahendid järgmise aasta eelarvest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles