Hiiu saab Lõvi tänava

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõvi kuju Löwenruh pargis.
Lõvi kuju Löwenruh pargis. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus kavatseb nimetada Nõmme linnaossa Hiiu asumisse rajatava tänava Lõvi tänavaks.

Linnavalitsuse määruse eelnõu järgi nimetatakse Lõvi tänavaks Hiiu-Suurtüki tänava, Vääna tänava ja endise raudteetammi vahelise kvartaliosa detailplaneeringuga tekkiv uus tänav.

Kõnealuse detailplaneeringu kohaselt tekib üks uus Hiiu-Suurtüki tänavalt algav krundisisene tänav. Hiiu-Suurtüki 4 kinnistu omanik ja arendaja OÜ Tardamel tegi Tallinna linnavalitsuse nimekomisjonile avalduse anda tänavale Lõvipargi või Hiiu-Lõvi tänava nimi, et määrata planeeringualale kavandatavatele hoonetele selle järgi aadressid. Arendaja rõhutas lõvi kui endise pioneerpataljoni sümboli seost planeeringualaga ja soovi tuua alale uuesti lõvikuju.

Nimekomisjon asus seisukohale, et tänavanime lõvi-teemaga sidumise aluseks võiks küll olla lõvi kuju sellel alal, ent Lõvipargi tänava nimi eeldaks sellenimelise pargi olemasolu. Kuigi ala on kõrghaljastusega, ei ole siiski tegemist avaliku pargiga. Hiiu-Lõvi tänava nime osas leidis komisjon, et sellisel juhul peaks kuskil olema ka lihtsalt Lõvi tänav, kuna teised Hiiu- või Nõmme-eesliitega tänavanimed võeti kasutusele eelkõige nimede kordumise tõttu. Seetõttu sobiks nimekomisjoni hinnangul paremini Lõvi tänava nimi.

Tallinna linnakujunduskomisjon on otsustanud toetada arendaja algatust kunstiobjekti ehk lõvi kuju paigaldamist eramaale ja soovitas vähemalt päevasel ajal võimaldada ligipääsu skulptuurile ka antud arenduspiirkonnas mitteelavatele inimestele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles