Tallinn ei kiirusta uue raehoone ehitamisega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna uue raehoone kavand.
Tallinna uue raehoone kavand. Foto: Tallinna linnavalitsus

Linnavalitsus kinnitas tänasel istungil linna uue administratiivhoone ehituskulu maksumuse ülempiiriks 110,5 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.


See aga ei tähenda, et ehitustööd lähemas tulevikus algaksid. «On juba küsitud, et millal siis selle raha eest ehitama hakatakse, aga tänased otsused ei tähenda kindlasti seda, et me kiirustaksime ehitamisega,» ütles abilinnapea Taavi Aas linnavalitsuse pressikonverentsil.

«Uue hoone rajamiseks korraldati arhitektuurikonkurss, mille võitsid tunnustatud arhitektid. Tänaseks oleme jõudnud nii kaugele, et eelprojekti järgi saab hinnata selle võimaliku hoone võimalikku maksumust. Ja tulenevalt arhitektidega sõlmitud lepingust oli linnavalitsusel vajalik kinnitada see maksumuse ülempiir, mida on eelprojekti järgi hinnatud,» selgitas abilinnapea.

«Seda hoonet nimetatakse administratiivhooneks, aga tegemist on siiski tulevase raekojaga. Ja seetõttu peab see olema esinduslik hoone, mis oli ka arhitektuurikonkursi eesmärk. Me kindlasti ei taha järgi anda kvaliteedis ja me arvestame seda, et see maksumus on tõesti väga suur. Nii et me pigem lükkame selle hoone rajamise tulevikku, kui et hakkame tegema kvaliteedis mingeid järeleandmisi. Täna võtame selle maksumuse teadmiseks ja eks tulevik näitab, millal on võimalik seda hoonet rajama asuda. Täna me seda võimalust paraku ei näe,» nentis Aas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles