Taavi Aas: planeeringute vastu protestivad oma huvidest lähtuvad arhitektid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektide Liit heidab linavalitsusele muuhulgas ette ka kavatsust kultuurikilomeetri asemele autotee rajada.
Arhitektide Liit heidab linavalitsusele muuhulgas ette ka kavatsust kultuurikilomeetri asemele autotee rajada. Foto: Raigo Pajula

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on linn Kalasadama detailplaneeringut põhjalikult menetlenud ning Arhitektide Liidul oleks soovi korral olnud piisavalt aega ja võimalusi selleteemalise dialoogi alustamiseks.


Arhitektide Liit avaldas eile pressiteate, milles põhjendas vajadust menetluses olev Kalasadama planeering seisma panna. Vastavateemaline kiri olevat saadetud ka linnaplaneerimise ametile.

«Ma olen selle kirjaga tutvunud nii palju, kui seda on avaldatud ajakirjanduses, sest kirja kujul see minuni jõudnud veel ei ole. Seetõttu on ka natuke kahetsusväärne, et Arhitektide Liit seda asja sedakaudu ajab,» ütles Aas.

«Me peame seda piirkonda või tegelikult tervet mereäärt Tallinna linnale väga oluliseks piirkonnaks. Me teame, et arengud ei ole seal olnud väga kiired ja suuresti ongi põhjus olnud see, et nendes piirkondades ei ole detailplaneeringuid.
Need detailplaneeringud sünnivad läbi suurte raskuste ja suurte vaidluste. Ja kui mõned aastad tagasi Kalaranna planeering oli päevakorras, siis sai tehtud otsus, et mis iganes sinna ka tuleb, see saab tulla ainult läbi arhitektuurikonkursi. Ma pean seda õigeks lähenemiseks ja loodan väga, et see planeering jõuab lõpuni ja et see arhitektuurikonkurss saab sinna välja kuulutatud,» rääkis Aas.

Ta lisas, et ei ole võimalik lõputult tegeleda selle piirkonna planeeringutega. «Sest niikaua kui me tegeleme planeeringutega, ei teki sinna ei uut elu ega võeta seda mereäärt kasutusse. Mis puudutab rannapromenaadi, siis meil ei ole selles piirkonnas ühtegi planeeringut, mis ei näeks ette rannapromenaadi rajamist. See on prioriteet number üks kõikides planeeringutes, nii et ei ole mingit põhjust karta, et sinna rannapromenaadi ei tule,» ütles abilinnapea.

Ta lubas, et linn vaatab arhitektide pöördumise põhjalikult läbi ning võtab kõik asjalikud ettepanekud arvesse. Samuti korraldatakse pärast kirjaga tutvumist kohtumine Arhitektide Liiduga, et kõik küsimused läbi arutada.

«Samas, nii nagu iga tundliku piirkonnaga, tuleb ka siin arvestada sellega, et väga paljud protestijad lähtuvad oma isiklikest huvidest. Täna paraku on nii, et need oma huvidest lähtuvad protestijad on ühtlasi ka arhitektid,» lausus abilinnapea lõpetuseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles