Nõmme vana apteek läheb ajutiselt puuetega laste kasutusse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme vanim apteegimaja.
Nõmme vanim apteegimaja. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus on püüdnud Nõmme vanima apteegi ruume aadressil Mai 4 neli korda müüa, kuid edutult. Müügisoovist aga loobutud ei ole, kuid kuni ruumide võõrandamiseni tahab Nõmme linnaosavalitsus anda need ajutiselt puuetega laste ja noorte kasutusse.

Nõmme linnaosavanem Erki Korp ütles, et linn müüb apteegiruume niikaua, kuni lõpuks ostja leitakse. Samas lisas ta, et linnaosavalitsusel on siiski mingid plaanid, kuidas praegu tühjalt seisvaid ruume ajutiselt kasutada.

«Tahame seal tööle panna ühe puuetega laste ja noortega tegeleva organisatsiooni,» mainis Korp. «Esmaspäeval lähevad nad koos linnaosa sotsiaalnõunikuga ruume vaatama. Nad on kunagi ka Kivimäe jaamahoones tegutsenud. Praegu käivad need lapsed Irusse, mis asub väga kaugel.»

Linnaosavanem lisas, et tulevikus saab organisatsioon oma alalised ruumid Valdeku tänava endises koolimajas, mille linnaosavalitsus laseb renoveerida ning kogub sinna kõik oma osakonnad kokku.

«Kuna neil tekkis uuesti huvi Nõmmel ruume leida ja kuna apteek seisab tühjalt, siis tuligi mõte need ruumid ajutiselt nende kasutusse anda,» kinnitas Korp. Ta lisas, et remonti ei ole vaja apteegis teha, sest sealsed ruumid on piisavalt heas seisus.

Apteegimaja teisel korrusel asub kaks erastatud korterit ning on loodud ka korteriühistu, mille liikmed on selle vastu, et Nõmme vanima apteegi ruumid maha müüakse. Nad on loonud ja registreerinud MTÜ Nõmme Vana Apteegi Sõprade Selts, mis pidas 28. veebruaril rahvakoosoleku vana apteegimaja kaitseks.

MTÜ esimees Kalev Ots mainis, et algul taheti koosolekut pidada apteegi ruumides, kuid linnaosavanem Korp ei andnud selleks luba, mistõttu pidi umbes kümme inimest kogunema ja rääkima õues lumesajus.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk kinnitas, et vanad apteegiruumid tuleb igal juhul maha müüa, sest linnal ei ole neid vaja. Seega ostja otsimine jätkub. Siiani on 139 ruutmeetri suuruse pinna alghinnaks olnud 153 000 eurot. Võrgu sõnul ei ole linnal esialgu kavas hinda alla lasta, sest see on kinnisvaraekspertide poolt paika pandud turuhind.

«Aga eks turusituatsioon näitab, mis sellest hinnast edaspidi saab,» lausus Võrk.

Mai tänav 4 majas tegutses apteek rohkem kui 100 aastat. Hoone puhul on tegemist kultuurimälestisega, mistõttu ruumide ostjad peavad vastavate eritingimustega arvestama.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles