ERR: EKA finantsjuhi kinnitusel pole akadeemia maksejõuetu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Simo.
Andri Simo. Foto: Raigo Pajula

Haridusminister Jaak Aaviksoo teatas riigikogu infotunnis, et kunstiakadeemia maksevõime ja jätkusuutlikkus on kahtluse all, EKA finants- ja haldusjuht Andri Simo aga kinnitab, et see pole nii.

Nädala lõpul selguvad sõltumatu auditi tulemused, kuid ministri sõnul on esialgsete dokumentide põhjal tekkinud kahtlus, et aastatel 2007-2012 on tehtud olulisi kinnisvaratehinguid või sõlmitud lepinguid, mis on ületanud kunstiakadeemia nõukogu kinnitatud eelarvega ette nähtud vahendite mahtu, vahendab ERR Uudised.

«Eesti kunstiakadeemia on teinud neid tegevusi tulenevalt vabariigi valitsuse 2008. aasta otsusest rahastada kunstiakadeemia uue õppehoone ehitust,» ütles Simo ja lisas, et vastavad eelarved on kinnitatud ja EKA majandusaruanded on auditeeritud.

«Eesti kunstiakadeemia ei ole maksevõimetu,» rõhutas Simo, kuid möönis, et nagu igal ülikoolil praegu, on ka EKA eelarve pingeline ning seda võib mõjutada sihtasutuse Archimedes otsus nõuda tagasi kõrgkoolile uue õppehoone ehitamiseks antud Euroopa Liidu raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles