Kadriorus asuv hinnaline kinnistu pannakse enampakkumisele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru pargi kõrval pannakse enampakkumisele hinnaline kinnistu.
Kadrioru pargi kõrval pannakse enampakkumisele hinnaline kinnistu. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus kavatseb teha linnavolikogule ettepaneku panna enampakkumisele Narva maantee 120 asuv kinnistu.

Linnavolikogu otsuse eelnõu kohaselt pannakse tootmismaa sihtotstarbega, hoonestamata kinnistu pindalaga 5885 ruutmeetrit avalikule kirjalikule enampakkumisele alghinnaga 570 000 eurot.
Kinnistu paikneb kesklinna linnaosas Kadriorus, Joa tänava ja Narva maantee ning Kuristiku tänava ristumiskohal. Kinnistu vahetus läheduses on Lauluväljak ja Kadrioru park.

Narva maantee 120 kinnistu piirneb lõunast Joa tänava elamukvartaliga, idast Kuristiku tänava elamukvartaliga ning läänest Oru hotelli maa-alaga. Kinnistu põhjapiiriks on tiheda liiklusega Narva maantee.

Kinnistu jääb Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndi ossa, Narva maantee sihilisse vaatekoridori vanalinnale, mille hoonestamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus. Tallinna Kesklinna miljööväärtuslike hoonestusalade piiride ning kaitse- ja kasutamistingimuste järgi paikneb kinnistu miljööväärtuslikul alal, kus hoonete maksimaalseks kõrguseks on lubatud 4–5 korrust ning kinnistule on lubatud rajada maksimaalselt üks hoone. Kinnistu kagunurka läbib Hundikuristiku oja, mida ümbritseb vastavalt looduskaitseseadusele 25 meetri laiune ehituskeeluvöönd.

Narva maantee 120 kinnistu asub endise puukooli territooriumil, kus varasematel aastatel paiknesid ka kasvuhooned, turbakuur-ait ja elamu. Käesolevaks ajaks on kinnistul asunud ehitised lammutatud. Tehnovõrkudeta kinnistut läbib umbes nelja meetri laiune asfaltkattega sissesõidutee, mis kinnistu keskosas moodustab asfalteeritud platsi. Praegu seisab osaliselt aiaga piiratud kinnistu kasutuseta ning on kaetud valdavas osas kõrghaljastuse ja muruga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles