Aavo Kokk: nüüd muutub oluliseks kuulamise oskus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loosung Eesti Kunstiakadeemia ehitusplatsi ümbritseval plangul.
Loosung Eesti Kunstiakadeemia ehitusplatsi ümbritseval plangul. Foto: Toomas Huik

Eesti Kunstiakadeemia kuratooriumi esimehe Aavo Koka sõnul on EKA ja haridusministeeriumi suhetes jõudnud kätte aeg teist poolt kuulata.


«Minu meelest muutub nüüd hästi oluliseks kompetents osata teist poolt kuulata. Praegu on kõik hästi palju rääkinud, nüüd tuleb kuulamise faas. See viga on olnud mõlema poole pealt selles, et pole olnud mahti teist poolt kuulata. Aga ma näen, et nii kunstiakadeemia kui ministeerium on viimastel nädalatel selles osas kõvasti edasi arenenud,» ütles Kokk Postimehele.

Kokk ütles, et enne kolmapäeval toimuvat kuratooriumi koosolekut ei taha ta kuratooriumi nimel sõna võtta, kuid tema isiklik arvamus on see, et kui praegu aeg maha võetakse ja asja uuesti asja arutatakse, siis võibolla leitakse EKA maja jaoks mõni parem lahendus.

Igasugused jutud EKA sulgemisest on tema hinnangul samuti emotsionaalne liialdus. «Ega kunstiharidus ju kuskile ei kao, sest seda on meil tarvis. Ja ega üks kunstikõrgkool ka kuskile ei kao. Me räägime praegu ainult sellest, kus asub selle kooli maja, kui suur see on ja millal see valmis saab. Ja kui ministeerium on selgelt öelnud, et EKA maja sellisel kujul nad ei rahasta, siis tuleb pöörduda algusse tagasi ja asjad uuesti läbi vaadata. See viib kindlasti parema tulemuseni,» arvas Kokk.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles