Kadrioru pargi säilitamiseks kogutakse annetusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miia-Milla-Manda mängukeskus Kadriorus.
Miia-Milla-Manda mängukeskus Kadriorus. Foto: Kadrioru park

Alates tänasest on avatud Kadrioru fondi annetustelefonid, et koguda raha Kadrioru omapärase pargi- ja lossiansambli säilimiseks ja arenguks.

Telefonikõne numbrile 9006005 toetab Kadrioru fondi viie euroga, numbrile 9006020 helistades aga 20 euroga.

Numbrid töötavad Elioni, EMT ja Tele2 mobiilsidevõrkudes. Koos kevadega jõuavad parki ka annetuskastid, mis pakuvad sularaha-annetuse võimalust, seda eelkõige turistidele, kel Eesti telefonivõrgus number puudub. Omapoolse toetuse saab ka üle kanda – SA Eesti Rahvuskultuuri Fond arveldusarvele 221001101347 Swedpangas, selgitusega «Annetus Kadrioru Fondi».

Tänavu kevadel täitub neli aastat sellest, kui sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond (ERKF) nõukogu esimees Eri Klas ja OÜ EuroPark Estonia tegevdirektor Karol Kovanen allkirjastasid Kadrioru fondi asutamislepingu. Fondi eesmärk on aidata kaasa Eestis ning kogu Põhja-Euroopas unikaalse Kadriori lossi- ja pargiansambli säilimisele ning arengule.

Nelja aasta jooksul on Kadrioru fondi laekunud 12 500 eurot. Annetustest laekunud raha kasutatakse sihtotstarbeliselt Kadrioru lossi ja pargi arenguks. Fondi kogutud rahast on tänaseks saanud stipendiume Maigi Magnus (2010. aastal, lasteportaali lastekas.ee jaoks toodetud animafilmi «Jänku-Juss läheb Kadriorgu» tootmiseks) ning Mari Kurismaa (2011. aastal Kadrioru kunstimuuseumi mängunurkade kujundamiseks).

Fondi halduskogu, kuhu kuuluvad EuroPark Eesti tegevjuht Karol Kovanen, professor Juhan Maiste, Jüri Kuuskemaa, Kadrioru kunstimuuseumi direktor Kadi Polli ning asutuse Kadrioru Park direktor Ain Järve, hinnangul on pargi tuleviku kontekstis oluline pöörata tähelepanu lastele.

«Lapsed on meie tulevik ning on põhjust loota, et huvi ja emotsionaalne side, mis Peeter I poolt loodud kauni pargi vastu saab alguse noores eas, jätkub ka tulevikus, kandudes nii omakorda üle järgmistele põlvkondadele,» ütles Kovanen. «Kadrioru noortepargist koos Miia-Milla-Manda lastemuuseumi ja mänguväljakutega on kujunenud arvukate külastajatega lasteala, mida iga päev külastab sadu lapsi ja nende vanemaid. Avatuse ja külastajasõbralikkuse suunas areneb kogu Kadrioru park ja sealsed säravad kunstimuuseumid – Kadrioru loss ning KUMU.»

Selle aasta 22. juulil tähistab Kadrioru park oma 294. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles