Kaubamaja kõrvale kerkib 10-korruseline ärihoone

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Indrek Sammal

Tallinna linnavalitsus võttis täna vastu detailplaneeringu, mille järgi peaks Rävala puiestee 6 kinnistule kerkima kuni 10-korruseline ärihoone, mille ülemisel kahel korrusel võiksid asuda ka korterid.

Praegu seisab Tallinna kaubamaja kõrval Rävala 6 krundil kuuekorruseline äri- ja büroohoone, kuid see on ajale jalgu jäänud ja amortiseerunud ning kinnistu omanik AS MSI Grupp soovib maja lammuatada ja sinna uue ärihoone rajada.

Detailplaneeringu järgi muutuks kinnistu maakasutuse sihtotstarve 85 protsendi ulatuses ärimaaks ning 15 protsendi ulatuses elamumaaks. Teine variant on säilitada praegune 100-protsendiline ärimaa sihtotstarve. Kui hoonesse tuleb ka 14 korterit, siis hakkvad need asuma 9. ja 10.korrusel. Kinnistule rajatakse ka parkimismaja. Kui hoones on ainult äriruumid, siis tuleb kinnistule 177 parkimiskohta, eluruumide lisandumisel ulatub parkimismaja kohtade arv 185-ni.

Rävala puiestee 6 krundile kavandatav hoone koosneb kolmest erineva kõrgusega osast. Rävala puiestee äärde on planeeritud 10 maapealse korrusega osa, Laikmaa tänava äärses osas on seitse ning krundi siseossa jäävas osas viis maapealset korrust.

Rävala puiestee äärde kavandatud selge ja lihtsa vormiga hooneosa jääb City Plaza ja Rävala 8 hoonega ühele ehitusjoonele, mis loob Rävala puiesteele selge tänavaruumi. Hooneploki kahele esimesele korrusele tulevad kaubandusruumid, kolmandale korrusele osaliselt kaubandusruumid ning osaliselt avalikuks kasutuseks mõeldud terrassid. Alates neljandast korrusest hakkavad paiknema bürood.

Rävala puiestee 6 kinnistu jääb Laikmaa ja Kaubamaja tänava vahele. Kaubamaja tänaval on detailplaneeriguga muudetud liikluskorraldust ning pikendatud jalakäijate ala, mis kulgeb mööda Kaubamaja tänavat kuni Estonia puiesteeni. Samuti on planeeringus tehtud ettepanek laiendada Kaubamaja tänava idapoolset kõnniteed, muuta sõidutee osa ühesuunaliseks ning jätta tänavale vaid ühissõidukite liiklus. Rävala puiestee ääres olevad parkimiskohad on kavas kõrvaldada ning selle arvel laiendada kõnniteed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles