Tallinna tasuta ühistransporti soovib 75 protsenti hääletanuist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõppes Tallinna tasuta ühistranspordi teemaline rahvaküsitlus, milles 75,5 protsenti vastanuist hääletas tasuta ühistranspordi poolt.

Rahvaküsitlusest võttis osa 68 059 inimest ehk ligi 20 protsenti osavõtu tingimustele vastavatest tallinlastest, teatas linnasekretär ja küsitluse läbiviimise komisjoni esimees Toomas Sepp Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil, vahendab ERR Uudised.

Sepa sõnul oli kõige aktiivsem hääletamine Lasnamäel, kõige madalam oli aktiivsus Pirital.

Nädal aega kestnud küsitluse läbiviimiseks avati Tallinnas kokku 40 küsitluspunkti, kus sai vastata küsimusele: kas toetate tasuta ühistransporditeenusele üleminekut alates 2013. aastast Tallinna ühtse piletisüsteemi liinidel.

Linnapea Edgar Savisaar ütles pressikonverentsil, et linnavalitsus võtab hääletusel selgunud rahva tahte täitmiseks.

Savisaar: TAK ja TTTK ühendatakse juunis

Savisaar tänas kõiki küsitlusel osalejaid. «See näitab, et küsimus oli Tallinna rahva jaoks aktuaalne ning et tallinlased on valmis teistmoodi mõtlema. Tallinn on innovaatiline linn. Selle sammuga ka esimene pealinn, kus tahetakse niisugust asja sellises mastaabis ellu viia,» rääkis ta.

«Kui räägitakse, et Tallinnas on ca 100 000 ühistransporti igapäevaselt kasutavat inimest, siis võib öelda, et 2/3 nendest on tasuta sõidu poolt,» lisas Savisaar.

Järgmiste sammude kohta ütles linnapea, et juunis on kavas ühendada kaks ühistranspordi firmat, TAK (Tallinna autobussikoondis) ja TTTK (Tallinna trammi- ja trollibussikoondis), mis peaks suurendama ühistranspordi efektiivsust ning vähendama juhtimiskulusid.

Septembris viiakse linnavolikogusse otsuse eelnõu tasuta ühistranspordile üleminekust, millega kaasnevad kõik vajalikud seletuskirjad, kalkulatsioonid, eelarved ja võimalikud tähtajad, kinnitas Savisaar.

Oktoobris on kavas korraldada ülemaailmse tasuta ühistransporti kasutavate linnade esindajate kokkutulek ja novembris algavad läbirääkimised teiste Eesti omavalitsustega osalemiseks tasuta ühistranspordi süsteemis.

«Tuleva aasta jaanuaris minnakse Tallinnas üle tasuta ühistranspordile, selleks on meil nüüd täielik mandaat olemas,» ütles Savisaar lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles