Tammsaare park saab värske väljanägemise

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme parema töö maketid, võidutöö esiplaanil.
Kolme parema töö maketid, võidutöö esiplaanil. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnaplaneerimise ameti moodustatud žürii valis Tammsaare pargi linnaruumilise lahenduse ideekonkursile laekunud 22 võistlustöö hulgast välja kolm paremat, mille autorid täna avalikustati.

Võidutöö «Belle Epoque» autorid on Ott Kadarik, Mihkel Tüür, Katerina Veerde ja Kadri Tamme büroost Kadarik Tüür Arhitektid.

Võitjaid õnnitledes ütles žürii esimees, Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu, et see on töö, mida on kindlasti võimalik ka realiseerida. Eriti huvitavaks teeb lahenduse väike salaaed, mis igas korralikus pargis ka olema peab. Samuti on Sarapuu sõnul huvitavalt lahendatud endise turuhoone kohale tulev õhuline rajatis. Ka pargi valguslahendus on igati tasemel.

Teise koha sai võistlustöö «Vargamäe voored». Selle töö taga on Nobel Arhitektuuri ASi loominguline kollektiiv. Ühe huvitava elemendina on arhitektid soovitanud parki peale Tammsaare paigutada veel kujusid, näiteks Andrese ja Pearu oma. Kõne alla võiksid tulla ka teised Eesti jaoks olulised inimesed.

Kolmanda koha sai võistlustöö nimega «Pöörded», mille puhul tõi žürii esile trammipeatuse ja kioski huvitava ning omapärase lahenduse. Veel anti välja kolm ergutuspreemiat igaüks 750 eurot.

Edukate tööde autorite premeerimiseks pani linn välja kokku 25 000 eurot. Esimese koha auhind oli 13 000, teise koha auhind 6500 ning kolmanda koha auhind 3250 eurot.

Linnaplaneerimise amet kuulutas Tammsaare pargi linnaruumilise lahenduse ideekonkursi välja mullu 23. detsembril. Pargi uuendamine algab järgmisel aastal pärast tänavu toimuvate projekteerimistööde lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles