Linnade Liit: me ei ole linnade-valdade üldkogu reklaamiga seotud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna TV.
Tallinna TV. Foto: Priit Simson

Tallinna TV reklaamib Tallinna tänavatel laupäeval toimuva Eesti linnade ja valdade üldkogu otseülekannet.

Rohelistel valge kirjaga reklaamplakatitel seisab «Eestimaa linnade ja valdade üldkogu» ning selle all «Vaata otseülekannet Tallinna Televisioonist 31. märts kell 11.00». Lisaks on tele- ja raadioeetris samateemalised reklaamklipid.

BNSi küsimustele, kes täpselt kampaania tellis ja kellelt, mis on sellise kampaania mõte ning kui palju see maksma läks, ei olnud neljapäeval võimalik vastust saada. Eesti Linnade Liit kinnitas BNSile, et ei ole reklaamkampaaniaga seotud ja soovitas pöörduda küsimustega Tallinna TV poole. Nii Tallinna TV peatoimetaja Mart Ummelas, nõukogu esimees Georg Pelisaar kui ka tegevjuht Jüri Raudseppa haiguse ajal asendav Artur Raidmets kinnitasid, et ei ole pädevad antud teemal kommentaare jagama. Jüri Raudseppa aga telefoni teel kätte saada ei õnnestunud.

Tallinnas laupäeval koguneval Eesti linnade ja valdade üldkogul on plaanis vastu võtta deklaratsioon, milles esitatakse riigikogule ja valitsusele ettepanekud riigireformi läbiviimiseks, kohalike omavalitsuste rahastamise põhimõtete muutmiseks ning omavalitsuste prioriteetide määratlemine Euroopa Liidu uueks eelarvperioodiks aastatel 2014-2020, teatas Tallinna linnavalitsus BNSile.

ELLi juhatuse esimehe, keskerakondlasest Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul on üldkogu üheks eemärgiks nõuda valitsuselt kohalike omavalitsuste arvelt riigieelarve aukude lappimise lõpetamist ning kohalike omavalitsuste tulubaasi viimist vähemalt samale tasemele, nagu see oli enne majanduskriisi ajal tehtud eelarvekärpeid.

Linnade ja valdade üldkogu toimub Tallinna tehnikaülikooli saalis kella 11-15. Üldkogul osalevad linnapead ja vallavanemad, linna- ja vallavolikogude esimehed, linnade liidu, maaomavalitsuste liidu ning maakondlike omavalitsusliitude esindajad. Tallinna TV teeb üritusest ka otseülekande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles