Umbusaldusavaldus Viimsi vallajuhtide vastu kukkus läbi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaa Viimsi vallavolikogu opositsiooni umbusaldusavaldus vallavanema Haldo Oravase ja volikogu esimehe Aarne Jõgimaa vastu kukkus teisipäevasel hääletusel läbi.

Vallajuhtide umbusaldamise poolt hääletas seitse saadikut Viimsi 21-liikmelisest volikogust. Umbusaldusavalduse läbiminekuks oli tarvis vähemalt 11 saadiku toetust.

Umbusaldusavalduse üks algatajatest, reformierakondlane Enn Sau ütles BNSile, et umbusaldusavalduse läbikukkumine oli ette teada ja selle eesmärk ei olnudki vallajuhte ametist lahkuma sundida.

«Eesmärk oli üldsuse tähelepanu juhtida sellele, kui palju töid teostab Esmari firma, mis on volikogu esimehe ja Viimsi Vee nõukogu esimehe firma,» sõnas Sau. Teine eesmärk oli Sau sõnul ära hoida vee varjatud hinnatõus läbi patenditasu. Sellega saavutas umbusaldusavaldus Sau sõnul eesmärgi.

Viimsi vallavolikogu opositsioon esitas 13. märtsil vallajuhtide vastu umbusaldusavalduse, süüdistades neid valla hangete suunamises volikogu esimehe Aarne Jõgimaa osalusega ettevõttele. Umbusaldusavaldusele andis allkirja seitse opositsiooni kuuluvat saadikut.

Viimsi vallavalitsus esitas pärast umbusaldusavalduse esitamist Põhja prefektuurile avalduse, paludes uurida umbusaldusavalduses esitatud süüdistusi. Põhja prefektuur otsustas märtsi lõpus mitte alustada kriminaalmenetlust Viimsi Ettevõtjate Liitu kuuluva vallavolikogu esimehe Aarne Jõgimaa suhtes, kelle aadressil on meedias kõlanud süüdistused, nagu oleks tema osalusega AS Esmar Ehitus kasseerinud vallalt mitmete hangete võitmisega 18 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles