Elektriraudtee paneb sõitma aeglased kiirrongid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrirongid Balti jaamas.
Elektrirongid Balti jaamas. Foto: Toomas Huik/Postimees

Elektriraudtee uue sõiduplaani kohaselt muutuvad mai lõpus neli õhtust lääne suuna rongi ekspressideks, tegelikult aga hakkavad need  peatuma kõigis peatustes.

«Rakendatav sõiduplaan on esimene samm järgmisel aastal kehtima hakkava uue põhiplaani suunas, kus Paldiski ja Riisipere rongid on tipptunni-aegadel Keila - Tallinna lõigul ekspressrongid, pakkudes nii lühemat sõiduaega Lääne-Harjumaa elanikele ja suurendades Saue ja Keila linna elanikele ekspressrongide väljumissagedusi,» teatab Elektriraudtee oma kodulehel.

Rongifirma pressiesindaja Norbert Kaareste sõnul ongi 27. maist kehtima hakkava sõiduplaani märkimisväärseim muudatus see, et suurima täituvusega Paldiski ja Riisipere rongid muutuvad Keila - Tallinna lõigul ekspressrongideks.

Ekspressideks muutuvad kell 15.50 väljuv Riisipere, 16.52 väljuv Paldiski, 17.20 väljuv Riisipere ja 18.23 väljuv Paldiski rong. Need väljumised on  Elektriraudtee rongiplaanis ära märgitud kiirrongidena, mis peaksid peatuma vaid Keilas, Sauel, Nõmmel, Tondil, Lillekülas ja Balti jaamas.

Kaareste tunnistas, et tegelikult aga hakkavad need rongid hoolimata oma kõlavast tiitlist uksi avama igas peatuses ja seda kuni raudteeremondi lõppemiseni. Renoveerimistööd peaksid esialgsetel hinnangutel lõppema selle aasta novembris.

Kiirrongi piletit ostma ei pea

Kui rong sõidab tavarongi marsruuti, pole inimesel pressiesindaja kinnitusel kohustust ekspressrongi piletit osta. «Ekspressrongide piletite müüki jätkame, kuna Aegviidu suunal sõidavad jätkuvalt ekspressrongid,» lisas ta.

Kaareste kinnitusel väljumisi ei jää vähemaks, küll aga on madala täitumusega rongide arvelt tihendatud hommikusi väljumisi Keila-Tallinna lõigul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles