Rahandusministeerium uurib EKA viimast ehitushanget

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paari nädala eest viidi Eesti Kunstiakadeemia krundilt ära sulundseina rajamiseks kohale toodud metalldetailid.
Paari nädala eest viidi Eesti Kunstiakadeemia krundilt ära sulundseina rajamiseks kohale toodud metalldetailid. Foto: Uwe Gnadenteich

Rahandusministeerium on algatanud järelevalvemenetluse Eesti Kunstiakadeemia uue hoone ehitusega seotud viimase riigihanke kohta.


Tegemist on arheoloogiliste väljakaevamiste lõpuleviimiseks vajaliku sulundseina rajamisega, milleks EKA sõlmis hanke tulemusena lepingu Skanska EMV-ga.

Ministeeriumi pressiesindaja Mailin Aasmäe sõnul saatis haridus- ja teadusministeerium neile kirja, milles juhiti tähelepanu erinevatele EKA uue hoone ehitamisega seotud riigihangetele.

«Aga teiste hangete osas ei olnud mõistlik hakata järelevalvet tegema, kuna selleks ajaks, kui menetlus läbi saab, on kõik asjad ammu aegunud. Isegi kui järelevalve käigus tuvastatakse, et on toimunud mingi rikkumine, siis reaalselt enam midagi teha ei saa, sest asi on ammu lõppenud. Nii jäigi sõelale see kõige värskem riigihange, mis oli viimasena läbi viidud. See ei ole veel aegunud, nii et ministeerium saab seda uurida ja vajadusel midagi ette võtta,» selgitas Aasmäe.

Seda, kas EKA krundil toimunud arheoloogiliste väljakaevamiste lõpuleviimiseks oli tõesti vaja tellida 15-17 meetri sügavune sulundsein, ministeerium tema sõnul ei uuri. «Meie ei anna hinnangut hanke esemele. See tähendab, et me ei kontrolli, kas seda sulundseina oli vaja või kas selle rajamine just sellises ulatuses on otstarbekas. Iga asutus otsustab ise, mida ta hangib. Meie anname ainult hinnangu, kas hanke protsess kui selline oli seadusega kooskõlas,» lausus Aasmäe.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles