Kalamaja päevad kutsuvad hoovikohvikutesse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamaja kalmistupark.
Kalamaja kalmistupark. Foto: Mihkel Maripuu

Järgmisel nädalavahetusel ehk 19.-20. mail toimuvad neljandad Kalamaja päevad, mille eesmärk on tuua naabrid kokku, avada uksed ja näidata, milliseid võimalusi piirkond pakub. Võimalus on külastada ka hoovikohvikuid.

Nagu juba heaks tavaks saanud, on ka sel aastal kavas pannkoogihommik, kevadlaat ning kontserdid ja tantsuetendused. Asumifestivali teeb eriliseks üle Kalamaja toimuv hoovikohvikute ja avatud uste pühapäev. Samuti on teatriprogramm kasvanud omaette festivali mõõtmetesse. Pühapäeval jalutatakse ühiselt Balti jaamast mere äärde, et proovida Vana-Kalamaja tänava sobivust jalakäijate ja ratturite bulvariks.

Festivali peakorraldaja, MTÜ Telliskivi Selts liige Triin Talk lubab, et erinevalt varasematest festivalidest pääseb sel aastal piiluma paljudesse tagahoovidesse. «Kungla tänaval avatakse pühapäeval koguni kaks hoovikohvikut, külalisi oodatakse ka kohvikutesse Köie, Kalevi ja Suur-Patarei tänaval. Et külalised kõik tegevuspaigad paremini üles leiaksid, trükkisime mugavad Kalamaja kaardiga kavad, mille saab Kalma sauna juures asuvast infotelgist kaasa haarata,» ütles Talk.

Laupäevane programm algab kell 10 tavapärase pannkoogihommikuga Tetermanni majas (Kalju tänav 1) ning jätkub kell 11 Kalma sauna juures kevadlaadaga, mis esimest korda laieneb otse Vana-Kalamaja tänavale. MTÜ Raamaturing korraldab laadal raamatuvahetust - võttes kodust kaasa mõned juba läbi loetud teosed, on võimalik laadal endale põnevat suvelugemist asemele vahetada. Sealsamas asuval suurel laval näeb päeva jooksul nii tsirkust ja balletti kui iiri tantsu, õhtu lõpeb Kriminaalse Elevandi kontserdiga.

Festivali teine päev algab kell 10 joogaga Kalamaja kalmistupargis. Pühapäevane laadapäev on laste-teemaline: lettidel on teisele ringile minevad beebiriided ja uut omanikku otsivad mänguasjad. Kell kolm pärastlõunal toimub Vana-Kalamaja tänava kui võimaliku tulevase mere-suunalise bulvari läbi sõitmine titekärude ja jalgratastega, millest kõik festivalikülalised on kutsutud osa võtma.

Kalamaja päevade programmiga saab tutvuda Telliskivi Seltsi kodulehel http://telliskiviselts.info ja Facebookis http://www.facebook.com/kalamajapaevad. Asumifestivali veab aktiivne Telliskivi Selts, mis ühendab Kalamaja ja Pelgulinna elanikke. Oma panuse kultuuriprogrammi ja korraldusse annavad piirkonna rohked põnevad organisatsioonid -  Eesti Disaini Maja, Kalju kirik ja Tetermanni maja, Teoteater, Kalamaja raamatukogu, Lastemuuseum, Säästva Renoveerimise Infokeskus, Kalamaja põhikool, Salme kultuurikeskus, Marukaru, Kinobuss, Patarei kultuuripark ja teised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles