Linnahalli renoveerimisleping endiselt lõpusirgel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahalli üks sein sai grafitist puhtaks.
Linnahalli üks sein sai grafitist puhtaks. Foto: Liis Treimann

Põhja-Tallinna valitsus laskis grafitist puhtaks teha linnahalli ühe seina, see jääbki ilmselt lähiaastate ainsaks arenguks linnahalli juures.


«Kõige suurem pind oli linnahall, kus puhastati grafitist 800 ruutmeetrit seina. Heakorrakuu jooksul kokku puhastati 4567 ruutmeetrit erinevaid pindu ja kokku läks see maksma 23 322 eurot,» rääkis abilinnapea Arvo Sarapuu linnavalitsuse pressikonverentsil.

Tõepoolest, Patarei vangla ja Kalasadama poolne linnahalli sein on harjumatult puhas. Aga ehitise teised küljed on endist viisi täis joonistatud ja tänavakunstnike taiesed on kaugele näha nii mere kui vanalinnapoolt vaadates. Samuti saavad neid imetleda kõik kruiisilaevadega Tallinna saabuvad turistid.

Linnavalitsus pidas linnahalli renoveerimiseks kõnelusi firmaga Tallinn Entertainment LLC, kuid kolm aastat kestnud läbirääkimised pole mingeid reaalseid tulemusi andnud. Aprilli algul teatas abilinnapea Taavi Aas linnavolinik Ants Leemetsa arupärimisele vastates, et kui linnahalli renoveerimislepingu ettevalmistamiseks moodustatud komisjonil ei õnnestu Tallinn Entertainment LLC-ga peetavatel läbirääkimistel läbimurret saavutada, siis lõpetab komisjon oma töö 7. maiks 2012. Eile teatas Aas oma nõuniku vahendusel Postimehele, et tal pole praegu seoses linnahalliga midagi teada anda, kuid «lahenduse suunas töö siiski käib».

Reformierakondlasest linnavolinik Leemets ei kavatse nüüd enam ebamäärast vastustega leppida. «Müstiline Ameerika miljonär hõljub siin juba kolm aastat ringi. Kogu aeg annavad Edgar Savisaar ja Taavi Aas mingeid lubadusi. Kord poolaastas nimetavad nad uue tähtaja, millal midagi selgub. Nüüd andis Taavi Aas arupärimise vastuses tähtajaks 7. mai,» rääkis Leemets viimasel volikogu istungil.

«Kolm aastat on asjaga tegeldud. Ühtegi selgitust keegi ei anna ja kogu aeg öeldakse järgmine tähtaeg. Ei ole võimalik, et juriidiliselt on loodud selline olukord, kus saab kolm aastat venitada otsuse täitmisega.
Mina arvan, et Taavi Aas peaks selle asja tõsiselt ette võtma. Kui me selgust ei saa, siis kutsume kokku erakorralise volikogu istungi, kus arutame ainult linnahalli küsimust. Ja uskuge mind, et me suudame ka linlastele selgeks teha, et see on linnavalitsuse käpardlik tegevus linnahalli arendamisel,» lubas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles