Üle poole sõitjatest kasutab trammi või trolli

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veidi üle poole sõitudest tehti mullu trammi või trolliga.
Veidi üle poole sõitudest tehti mullu trammi või trolliga. Foto: Peeter Langovits

Trammiga sõitis möödunud aastal 33 miljonit inimest ja trollidega 38,6 miljonit inimest, mis kokku moodustas linna ühissõidukite kasutajate koguarvust 51,1 protsenti.


2010. aastal sõitsid trammiga vastavalt 24,7 miljonit inimest ja trolliga 29,4 miljonit inimest ning elektritranspordi maht moodustas linna ühistranspordist 46,9 protsenti, selgus Tallinna 2011. aasta majandusaasta aruandest.

2003. aastal kinnitatud Tallinna ühistranspordi arengukava aastateks 2004–2010 seadis linna eesmärgiks muuhulgas säilitada Tallinna Autobussikoondise AS (TAK) ning Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise AS (TTTK) linna omanduses olevate ettevõtetena, mis võivad osaleda avalikel liiniveo konkurssidel eravedajatega võrdsetel alustel.

Ühistranspordi uut arengukava pole linnavalitsus volikogule veel esitanud. Volikogu opositsioon avaldas selle kohta ka tänasel istungil nördimust. Nenditi, et ei saa leppida abilinnapea Arvo Sarapuu uduse lubadusega, et arengukava esitatakse kunagi järgmisel aastal. Samas otsustab volikogu täna TAKi ja TTTK ühendamise, mida arengukava viimases mustandis kirjas ei olnud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles