Tallinna aiapidajad saavad kastmisvett poole hinnaga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aia kastmine.
Aia kastmine. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Tallinna majaomanikel ja aiapidajatel on võimalik suveperioodil kastmisvee pealt kokku hoida, sest selle eest pole teatud tingimuste täitmisel vaja heitvee ärajuhtimise ja puhastamise tasu maksta.


Seda võimalust saavad kasutada need, kes on olnud Tallinna Vee kliendid vähemalt alates möödunud aasta oktoobrist. Samuti peavad veearvesti näidud teatatud kokkulepitud aegadel ning veearved peavad olema õigeaegselt tasutud.

Kui need tingimused on täidetud, pole kinnistuomanikul vaja maksta heitvee ärajuhtimise tasu selle veekoguse eest, mis on suvel keskmisest veetarbimisest suurem. Kastmisvee üle arvestuse pidamiseks on kaks võimalust. «Tagasiarvestust tehakse kas suvise ja talvise veetarbimisperioodi vahe järgi või paigaldatakse lisaveearvesti, mis arvestab ainult kastmiseks kuluvat vett,» rääkis Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Mariliis Mia Topp.

Ta lisas, et enamasti kasutatakse suvise ja talvise perioodi vahet, sest nii lisaveearvesti kui selle paigaldamise peab aiapidaja omast taskust kinni maksma.

«Võetakse talvise ja suvise veearvesti näidu vahe. Ja kui suvine veetarbimine on aia kastmise tõttu suurem, siis suvel rohkem tarbitud vee eest ei ole vaja heitvee ärajuhtimise tasu maksta. Seda raha kliendile tagasi ei maksta, aga see läheb järgmise veearve osas ettemaksuks,» selgitas Topp.

Kuupmeeter vett maksab Tallinna Vee kodukliendile koos käibemaksuga 2.08 eurot. Sellest 1.14 eurot on puhta vee hind ning 94 senti heitvee ärajuhtimise ja puhastamise hind. Selle 94 senti kuupmeetri pealt saabki suvel rohkem tarbitud vee puhul kokku hoida.

Kastmisvee hinna tagasiarvelduseks tuleb Tallinna Veele esitada avaldus, mille blankett on saadaval ettevõtte kodulehel. Avaldusi võetakse vastu aastaringselt, kuid jooksva aasta eest tehakse tagasiarvestusi kuni oktoobri lõpuni. Tagasiarvestatud summa kantakse järgmise jooksva arve ettemaksuks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles