Eesti Kunstiakadeemia ootab alternatiivseid pakkumisi uuele õppehoonele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu tegutseb Kunstiakadeemia mitmes erinevas hoones üle linna.
Praegu tegutseb Kunstiakadeemia mitmes erinevas hoones üle linna. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

EKA nõukogu otsustas korraldada avaliku päringu uue õppehoone ehituseks sobiva alternatiivse krundi või rekonstrueeritava hoonestu asukoha väljaselgitamiseks.


Avalik küsimine kuulutati välja teisipäeval, 5. juunil ning ettepanekute esitamise tähtaeg on 26. juuni.

«Võrreldes 2006–2008. aastaga on majandusolukord ja kinnisvaraturg oluliselt muutunud, samuti on uue õppehoone rajamise protsessis toimunud mitmeid pöördeid, mis kohustavad uuesti analüüsima kõiki võimalusi. Avaliku küsimise eesmärk on ennekõike hankida informatsiooni Tallinnas asuvate kinnistute kohta, et võrrelda neid EKA uue õppehoone Tartu mnt 1 kinnistu ja projektiga ning langetada seejärel informeeritud otsus,» selgitas EKA avalike suhete juht Solveig Jahnke.

Ta lisas, et viimastel kuudel on EKAle saadetud mitu pakkumist uue õppehoone alternatiivsete asukohtade kohta, kuid andmed ei ole võrreldavad, sest sisaldavad väga erinevat infot ja parameetreid. Seetõttu palub EKA juhtkond kõigil huvilistel ja pakkujatel esitada andmed võrreldaval moel, EKA esitatud parameetrite alusel.

Teade edastatakse kõigile senistele pakkujatele ning on avaldatud EKA uue maja lehel aadressil www.artun.ee/maja. Kogu info saamiseks on vajalik registreerumine sama veebilehe vormi kaudu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles