Tallinn ei leia ohtliku kergliiklustee korrastamiseks raha

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu aprillis lubasid linnaametnikud pärast mureliku lapsevanema kaebust, et Pirita linnaosavalitsuse esine muudetakse lõpuks jalgratta ja lapsevankriga läbitavaks.


Tööd pidid algama niipea, kui ilmad piisavalt soojaks lähevad. Äsja aga teatas linnaosavalitsus probleemile tähelepanu juhtinud Airi Tõnisonile, et asja «mugavamaks tegemiseks» ei ole praegu raha.

Tegelikult polnud jutt mugavusest, vaid sellest, et linnaosavalitsuse hoonest möödumine on jalgratturitele, rulluisutajatele ja lapsevankritega liiklejatele ohtlik. Nimelt peavad Merivälja poole suunduvad jalgratturid mööduma sõiduteega risti paiknevatest parkimiskohtadest kohtadest, kuhu saabuvad ja sealt lahkuvad autod kergliiklejatele ette jäävad. Lapsevankriga pääseb hoonest mööda aga ainult mööda invasõidukite jaoks mõeldud kaldteed, mille kasutamine aga sunnib autode vahel ukerdama.

Probleemi lahendaks see, kui hoone linnapoolse otsa juures oleva mõneastmelise trepi juurde tehtaks kaldtee, samasugune nagu maja teise otsa juures. Selle lubasidki ametnikud korda teha, sest ka trepi remont oli parasjagu pooleli.

Nüüd aga teatati Tõnisonile transpordiametist: «Tallinna Transpordiamet on Teie saadetud kirja menetlenud ning saanud informatsiooni Pirita Linnaosa Valitsuselt. Pirita Linnaosa Valitsus nõustub, et jalgratastega liikumine peaks Merivälja tee 24 hoone peatrepi juures olema lihtsam ja mugavam. Hetkel välja pakutud lahendused olukorra mugavdamiseks on osutunud oodatust kulukamaks ning nende realiseerimiseks olemasolevatest eelarvelistest vahenditest ei piisa. Linnaosa valitsus tegeleb hetkel ratsionaalsemate lahenduste otsimisega ning loodab, et lähitulevikus leitakse võimalus projekt ellu viia.»

Tõnison, kelle 15-aastane poeg parklast välja tagurdava auto ees jalgrattaga järsult pidurdades kukkus, on ametnike hoolimatusest nördinud. «Teie kirjas ei näinud ma kordagi sõna «ohutus» või «ohtlik». Siin ei ole tegemist mitte mugavusega, vaid eluohtliku liikluskorraldusega. Kas keegi peab jääma reaalselt auto alla või invaliidistuma, et Tallinna linn olukorda tõsiselt võtaks? Kui Tallinna linnale ei ole tema elanikkonna elud olulised, siis mis üldse tähtis on?» küsis ta ametnikele saadetud vastuskirjas.

Tallinna pressiteenistus teatas täna, et linnavalitsus otsustas esitada linnavolikogule positiivse lisaeelarve, milles näiteks Tallinna televisioonile eraldatakse täiendavalt pool miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles