Mupo peletab vene breikarid Raekoja platsilt ära

Mihhail Jevdokimov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill poseerib esinemise ajal fotograafile.
Kirill poseerib esinemise ajal fotograafile. Foto: Erakogu

Õhtusel ajal võib Tallinna vanalinnas, otse Raekoja ees näha esinemas breiktantsijaid, paraku ei saa nood varsti seal enam inimeste meelt lahutada.


Kirill, Aleksei, Maksim, Andrei ja veel üks Aleksei esinevad avalikkuse ees teist aastat. «Alguses tegime nalja pärast ühe video, aga siis läks asi tõsiseks,» rääkis Kirill. Kokku on grupis kuus inimest, kellega aeg-ajalt liituvad ajutised tantsijad.

Kirill rääkis, et hakkas breiktantsu vastu huvi tundma veel Narvas elades, saades innustust ühest telesaatest. Algus oli raske, sest mingit sellealast infot ega võimalust breiktantsuga tegelemiseks Narvas ei olnud. Tänaseks on tal selja taga 13 aastat treeninguid. Aleksei nägi breiki esimest korda samuti telerist, varem oli ta tegelenud mitme spordialaga, nagu ka tema kaaslased.

Raekoja ees said noormehed takistamatult esineda üsna pikalt, kuid viimasel ajal on nende tegevuse vastu välja astunud Raekoja töötajad. Samuti olevat nende sõnul muutunud igapäevaseks mupo patrulli saabumine, kes siis esinemise poolepealt lõpetab. Breikarid nimelt eiravad Tallinna heakorra eeskirja punkti, mis keelab tänavamuusikute ja muude artistide esinemise Raekoja platsil ja Viru tänaval.

Veel rikuvad nad seda seadusesätet, mis käsib helivõimenduse kasutajatel taotleda loa avaliku ürituse korraldamiseks. Seaduse mõistes on nende sangaga muusikakeskus nimelt «helivõimendus». Need seadusepügalad aga ületavad breikarite mõistmisvõime ning nad näevad kõige taga Raekoja juhtkonna vandenõud, kes sundivat turvamehi viis korda päevas politseisse helistama.

Kirill kinnitas, et nad ei kavatse alla anda ning hakkavad vanalinnas esinemiseks ametlikku luba taotlema. Ta möönis kahetsusega, et Raekoja platsilt tuleb ilmselt siiski kusagile mujale kolida.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles