ERR: Reisijate tänava tulevik tekitab Balti jaama turu arendamisel vaidlusi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli 1 asuv Balti jaama turg
Kopli 1 asuv Balti jaama turg Foto: Helin Loik

Balti jaama turu ala hoonestamiseks koostatakse taas arhitektuurikonkursi tingimusi, kuid küsimusi tekitab raudteejaama ja turu vahelise Reisijate tänava tulevik.

Linna nägemuses võiks turuga piirnev Kopli tänav muutuda neljarealiseks ning raudteejaama ja turu vahele jääv Reisijate tänav vähemalt kaherealiseks sõiduteeks, et tagada juurdepääs Telliskivi tänava kinnistutele, mis plaani kohaselt võetakse kasutusele äripindadena ja korterelamutena, vahendab ERR Uudised.

Eesti Raudtee nägemuses peaks säilima praegu Reisijate tänavat mööda kulgev raudtee, mis on osa rongide ümberpööramise kolmnurgast ning osa maa-alast soovib Eesti Raudtee hoida kahe uue perrooni ehitamiseks tulevikus, kuid linnale on laekunud ka plaanid, kus uusi perroone rajatakse lausa kolm ning sellega on sisuliselt suletud Reisijate tänava Balti jaama poolne ots, mis tähendab, et loodav Reisijate tänav peaks nihkuma praegusele turualale.

Kriitikud leiavad, et kuni ei ole ühest kokkulepet, missugune hakkab olema Reisijate tänav, ei ole arhitektuurikonkursil mõtet.

Viimane arhitektuurilahendus Balti jaama turu alale pärineb kahe aasta tagusest ajast ja toona jättis Tallinna kultuuriväärtuste amet selle kooskõlastamata, sest ehitusmahud olid nii suured, et varjasid vaate Kalamajast Toompeale ja vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles