Harju väravate lõhutud vitriinklaasid vahetatakse tervete vastu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandaalide poolt läbipaistmatuks muudetud Harju väravate vitriinklaasid vahetatakse uute vastu.
Vandaalide poolt läbipaistmatuks muudetud Harju väravate vitriinklaasid vahetatakse uute vastu. Foto: Raepress

Vabaduse väljakul vahetatakse välja kriimuliseks kraabitud ja puruks pekstud Harju väravate varemete eksponeerimiseks mõeldud vitriinklaasid.


Kommunaalameti hooldusosakonna juhataja Ago Vill ütles, et see on juba kolmas kord, kui Harju väravate varemeid kaitsvad vitriinklaasid vahetada tuleb, vahendas Raepress. Klaasid on küll kuulikindlad, kuid lolluse jõud on vägev ja kui just puruks peksta ei jõuta, siis kraabitakse mälestise vitriinklaasid läbipaistmatult kriimuliseks.

Välja vahetatakse kõik kolm klaasi. Kaks neist toodi kohale ja pandi kohe paika. «Kolmas klaas oli kohale jõudes paigaldamiseks kõlbmatu. Selle klaasi asemele tuuakse uus,» ütles Vill.

Tegemist on kuulikindlate ja 35 millimeetri paksuste mitmekihiliste klaasidega, mille sees on ka elektriküte. 2010. aastal vahetati välja kaks klaasi. Uued klaasid läksid koo paigaldusega maksma 11 000 eurot. 2011. aastal vahetati välja kolm klaasi, nende maksumus koos paigaldusega oli 18 000 eurot. Käesoleval aastal vahetatakse välja kolm klaasi, linnale läheb see maksma jällegi 18 000 eurot.

Kuigi vitriinklaaside läheduses on mitu turvakaamerat, pole neist klaaside lõhkujate tabamiseks abi olnud. Nimelt asuvad kaks turvakaamerat otse vaateakna kohal ning see ei jää nende vaatevälja. Teised kaamerad on aga liiga kaugel selleks, et nende salvestusest midagi abi oleks. Pealegi ei ole kaamerad kogu aeg vaateaknale suunatud.

Nii ongi varasemate lõhkumiste kohta algatatud kriminaalasjad lõpetatud. Kriminaalasja lõpetamise määruses tõdetakse, et kuna lõhkumise kohta videopilti ei ole ning ühtegi tunnistajat pole õnnestunud leida, siis kuulub kriminaalmenetlus lõpetamisele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles