President väisas Professorite küla

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves tegi koos seltsi liikmetega külas jalutuskäigu.
President Toomas Hendrik Ilves tegi koos seltsi liikmetega külas jalutuskäigu. Foto: Professorite Küla Selts

Reedel, 3. augustil külastas Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves Professorite Küla Seltsi Põhja-Tallinnas Koplis.


Seltsi juhatus andis presidendile ülevaate piirkonna tekkeloost, hetkeolukorrast ja tulevikuplaanidest. Teatas seltsi esindaja Carmen Brus.

Koos seltsi liikmetega läbi küla jalutades vaadeldi siinseid põnevaid ajaloolisi maju ning küla keskmes olevat kohalike elanike poolt armastatud Süsta parki. President tundis huvi pargi seisukorra ja tuleviku vastu, tõdedes sealjuures, et Tallinnas on väga vähe parke.

Jalutuskäigule järgnes sisukas arutelu seltsi ja piirkonna murede ning rõõmude üle. Ühiselt leiti, et üks Tallinna perspektiivikamaid mereäärseid alasid on Professorite külaga piirnev Kopli liinide kant, mis vajab lähiajal kordategemist.

President rõhutas ka eri asumiseltside vahelise koostöö olulisust, kuna see annab vajalike küsimuste lahendamiseks arvestatava ühisjõu. Koosviibimise lõpus istutas president Professorite külasse tamme, mis sümboliseerib seltsi ideede vankumatust ning mõtete ja tegevuste juurdumist.

Professorite Küla Selts on Kopli poolsaare lõpus tegutsev asumiselts, mis asutati 2011. aasta septembris.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles