Tallinn kavandab järgmiste aastate teeremonte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeremont Männiku teel.
Teeremont Männiku teel. Foto: Raigo Pajula

Peale sel nädalal remonti läinud Männiku tee viimase lõigu ja Pallasti tänava on Tallinnas teisigi hullus seisus teid ja tänavaid, mis samuti ootavad kiiret renoveerimist.

Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmanni sõnul panebki amet praegu kokku nimekirja tänavatest, mis tuleks lülitada järgmise aasta remondiplaani.

Üks neist on Tehnika tänava lõik Toompuiesteest kuni Väike-Ameerika tänava ristmikuni. Seal loodetakse täiesti uus ülekate teha, kuna praegu on tänaval sügavad rööpad, millega ei ole midagi ette võtta.

«Tehnika tänav on ju tugevalt seotud ka sellega, et kui Ülemiste liiklussõlm muutub täiesti sõidetavaks ning Filtri tee uuesti avatakse, siis kasvab Tehnika tänava roll senisest oluliselt suuremaks,» märkis Valdmann.

Kommunaalametis on tõsiselt arutatud ka Telliskivi tänava renoveerimist, mida samuti on mitu korda edasi lükatud. Kindlasti vajab uut ülekatet Suur-Sõjamäe tänava lõik Smuuli teest kuni linna piirini. Valdmanni sõnul sõltub aga kõigi nende plaanide elluviimine linnaeelarvest eraldatavast rahast.

«Eks ülekatteid oleks mujalgi vaja, tuleb lihtsalt teha valikuid, millised kohad on kõige hädalisemad,» kinnitas Valdmann.

Kui Ülemiste liiklussõlm järgmise aasta sügisel valmis saab, siis tuleb kommunaalameti andmetel uuendada teekatet ka Järvevana teel Ülemiste ristmikust nii Tammsaare tee kui Tartu maantee poole, kuna liiklus muutub seal väga tihedaks. See töö nihkub tõenäoliselt ülejärgmisesse aastasse.

Veel kaugemasse tulevikku vaadates tuleb Valdmanni sõnul renoveerida ka Peterburi tee kuni linna piirini. Selles küsimuses on kommunaalamet nõu pidanud ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga, et niisuguse mahuka projekti rahastamiseks saada abiraha Euroopa Liidu järgmisel eelarveperioodil.

Plaan on Valdmanni sõnul igati loogiline, sest kui saab valmis Ülemiste liiklussõlm ning maanteeamet ehitab välja ka Väo mitmetasandilise ristmiku, siis ei sobi nende kahe suure ja kaasaegse teerajatise vahele kuidagi kehvas seisus Peterburi tee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles