Galerii: Tallinnas algas castingu-MM

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest laupäevani toimuvad Tallinna Hipodroomil 34. castingu maailmameistrivõistlused.

Täna tegid osalejad hipodroomil MMiks kuiva trenni.

Ürituse korraldajateks on Rahvusvaheline Castinguspordi Föderatsioon ICSF koostöös Tallinna Kalaspordi Klubiga. MMil osaleb 94 sportlast, esindatud on 20 riiki. Tegemist on viimaste aastate suurima esindatusega castinguvõistlustega.

Casting on kalaspordist välja kasvanud ala milles võisteldakse spinningu- ja lendõngeheidetes täpsuse ja kauguse peale. Paremad selgitatakse välja nii üksikaladel kui mitmevõistluses. Kuigi varustus sarnaneb kalapüügil kasutatavale varustusele, on tegemist pigem spordiga, mis kasutab nimetatud varustust, kui «kuivalt maalt kala püüdmisega». ICSF on SPORTACCORDI ja Maailmamängude (World Games) organisatsiooni liige.

Võistlused algasid Talinna linnapea piduliku vastuvõtuga Raekojas täna kell 17, millele järgnes avatseremoonia Hipodrioomil kell 19. Võistluste algus on 30., 31. augustil ja 1. septembril kell 9, üksikalade põhivõistlustele järgnevad 8 edukama sportlase osalusel finaalid. Üksikalade autasustamised on 30. ja 31. augustil kell 17 ja 1. septembril kell 16 võistlusväljakul. Mitmevõistluse ja meeskonnavõistluse edukamaid autasustatakse 1. septembril kell 19 Mustpeade majas algaval lõputseremoonial.

Tallinna Hipodroomil kehtivad võistluste ajal teatavad turvapiirangud, tagamaks pealtvaatajate ja võistlejate turvalisust ning dopingukontrolli tõrgeteta läbiviimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles