Ekspert: auto asemele tuleb pakkuda toimivat ühistranspordi teenust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnaliinibussid.
Tallinna linnaliinibussid. Foto: Peeter Langovits

Tallinna tehnikaülikooli transpordi planeerimise õppetooli juhi, professor Dago Antovi sõnul on ühistranspordi propageerimine liikumine õiges suunas, kuid seda tuleks teha siis, kui inimesele on pakutud auto asemel toimivat ja kvaliteetset ühistranspordi teenust.

Dago Antov ütles «Aktuaalsele kaamerale», et tänane bussiliiklus Tallinnas ei ole kõige hullem, kuid tema hinnangul on siiski üsna palju teha, vahendab ERR Uudised.

«Kindlasti on liinivõrk mõneti korrigeerimata, linn on arenenud suundadesse, mida täna need bussiliinid ei kata,» tõdes Antov.

«Ja kui me räägime praeguste bussiradade kontekstis seda kõike, siis ma julgen arvata, et esimene ülesanne oleks vaadata seda, et kui nüüd tõesti liiklusharjumused muutuvad, siis kas need marsuudid, kus inimesed auto kasutamisest on nõus või valmis loobuma, saavad siis korraliku, kvaliteetse, kiire ühistranspordiga kaetud,» selgitas Antov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles