11 Saue vallavolinikku umbusaldavad volikogu juhti ja vallavalitsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Saue valla kodulehest.
Fragment Saue valla kodulehest. Foto: sauevald.ee

Saue vallavolikogu 11 liiget on esitanud umbusaldusavalduse vallavalitsuse, volikogu esimehe ja volikogu aseesimehe vastu.

30. augustil esitatud umbusaldusavaldusest vallavalitsusele selgub, et esitajate sõnul puudub vallavalitsuses omavaheline usalduslik koostöö, mis omakorda pärsib koostööd volikoguga ja seetõttu puudub vallavalitsusel volikogu enamuse toetus.

Volikogu esimehele Rein Rigale esitatud umbusaldusavalduses seisab, et volikogu juhtimises on tekkinud olukord, kus volikogu koalitsioon ei ole võimeline täie otsustuskindlusega läbi viima oma valijate tahet, seades sellega ohtu vallale tähtsate otsuste vastuvõtmise.

Volikogu aseesimehele Eero Kaljustele esitatud umbusaldusavalduse kohaselt on umbusalduse avaldamise põhjuseks ebastabiilsus volikogu töö korraldamises, milles volikogu aseesimehel on määrav osa.

Avaldustele on alla kirjutanud Olav Kruus (valitud Isamaa ja Res Publica Liidu [IRL] nimekirjas), Lauri Saar (valitud Reformierakonna nimekirjas), Indrek Lindsalu (valitud Reformierakonna nimekirjas), Ville Pak (valitud Reformierakonna nimekirjas), Aavo Sõrmus (valimisliit Saue vald), Kalle Reiter (Keskerakond), Aleksandr Peuśa (Keskerakond), Mati Tartu (Keskerakond), Ole Michael Rasmussen (IRL), Indrek Tiidemann (valimisliit Saue vald) ja Toomas Artma (valimisliit Saue vald).

Volikogu esimees Rein Riga ütles BNSile, et tema pole aru saanud, miks teda umbusaldada tahetakse. «Meie kolm koalitsioonipartnerit vist leidsid, et meiega koostöö ei klapi ja tegid teistele selle ettepaneku,» sõnas ta. «Nad ei ole meiega kohtunud ega ole põhjendanud, aga valimisteni on aasta, ju tuleb proovida.»

Tema sõnul on koalitsioon seni kolm aastat stabiilselt toiminud ja probleeme pole olnud.

Volikogu koguneb umbusaldusavaldusi hääletama 27. septembril.

Volikokku kuulub koos esimehe ja aseesimehega 17 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles