Reformierakond hakkab linnahalli investorilt selgust nõutama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Ants Leemets tahab linnahalli tuleviku kohta küsida otse potentsiaalselt investorilt, sest linnavalitsus annab tema arupärimistele vaid üldsõnalisi vastuseid.


«Abilinnapea Taavi Aas vastas linnahalli asjus esitatud arupärimisele nii, et kolm aastat kestnud läbirääkimised peavadki olema nii pikad ja need kestavad veel. Aga ma juhin tähelepanu sellele, et Taavi Aas oma vastuses tegelikult ei püüagi volikogule teada anda, mis seisus need asjad tegelikult on,» rääkis Leemets eilsel volikogu istungil.

«Võimalik, et meie fraktsioon pöördub ise selle investori poole, et küsida, millesse on linnavalitsusega peetavad läbirääkimised takerdunud. Hoolimata pikkadest aastatest, mis praegune linnavalitsus on võimul olnud, ei ole Tallinnas mere ääres mitte midagi juhtunud. Peale killustikuga kaetud kultuurikilomeetri pole mitte midagi sündinud,» lisas ta.

23. augustil üle antud arupärimises esitas Leemets linnavalitsusele kolm küsimust: Miks annate kahel korral aastas teateid, et asi on kohe-.kohe jõudmas tegudeni ehkki asi ei liigu? Miks ei ole välja vahetatud läbirääkimiste juhti, kes on ilmselt üles näidanud oma saamatust? Miks ei taheta anda volikogule adekvaatseid vastuseid ja linnarahvale selgust linnahalli osas?

Linnapea Edgar Savisaare allkirja kandvas vastuses kinnitatakse, et «kõik meie poolt linnahalli puudutavad teated sisaldavad nende edastamise hetkel Tallinna linnal olevat informatsiooni. Arvestades sellega, et Tallinna linna ja Tallinn Entertainment LLC vahel sõlmitav kokkulepe on keeruline rahvusvaheline leping, ei ole ainuüksi konfidentsiaalsusnõude tõttu võimalik enne lepingu jõustumist kogu tööprotsessiga seotud informatsiooni avalikustada.»

«Kõik Tallinna volikogule ja linnarahvale antud vastused on olnud adekvaatsed ning sisaldanud endas kogu nende edastamise hetkel meile teadaolevat avalikustamisele kuuluvat teavet,» kinnitas linnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles