Transpordiamet: bussirajad linna liiklust ei häiri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks keerulisemaid kohti seoses bussiradadega on Pärnu maantee alates Viru ringist linnast väljuval suunal.
Üks keerulisemaid kohti seoses bussiradadega on Pärnu maantee alates Viru ringist linnast väljuval suunal. Foto: Laura Oks

Võrreldes septembri esimeste päevadega on liiklus Tallinnas tavapärasesse sängi suubunud ning kardetud suuri ummikuid linnas enam täheldatud pole.


Merivälja ja Viimsi poolt hommikuti kesklinna sõitjate väitel ei ole Pirita teel pikki autode järjekordi ning liiklus sujub tõrgeteta.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul ei ole sealtpoolt tulles kesklinna jõudmiseks palju erinevaid võimalusi. Peale Pirita tee võib kasutada ka Pärnamäe ja Laagna teed ehk Lasnamäe kanalit. See on iga-aastane nähtus, et septembri esimeste päevade suur segadus liikluses kaob paari nädala jooksul ning inimesed harjuvad pärast suveaega jälle linnas sõitmisega ära.

«Me (transpordiamet – toim) oleme eri aastatel hinnanud autojärjekordade pikkust ning on näha, et näiteks Pirita teel sel aastal küll midagi erilist juhtunud pole,» kinnitas Harjo. «Muutusi liikluses seoses bussiradade mahamärkimisega küll esile tuua ei saa.»

Samasugune olukord valitseb ka Gonsiori tänaval, Haabersti ristmikul ning Pärnu maanteed pidi kesklinna sõites. Võrreldes eelnevate aastatega ei ole seal midagi erilist juhtunud. Seda näitavad kevadest saadik ristmikel üleval olevad liiklusvoogude loendurid.

«Eelmise kevadega võrreldes on liikluskoormus suuremaks muutunud vaid Paldiski maanteel raudteeviadukti all kesklinna sisenemisel,» ütles Harjo. «Endla tänaval on aga kevadega võrreldes liiklus praegu isegi vähenenud. Narva maanteel Jõe ja Pronksi tänava ristmikul asuvad loendurid näitavad samuti kevadega võrreldes sama või isegi vähenenud liikluskoormust.»

Ta lisas, et kesklinnas mõned kohad siiski on, mis liiklust pitsitavad. Näiteks Viru ring, aga see koht on eelnevatelgi aastatel liiklejatele peavalu valmistanud. Viru ringist mööda Pärnu maanteed Tõnismäe poole sõites tekivad samuti ootejärjekorrad, kuid seda olukorda püütakse leevendada Eesti Draamateatri juurde fooriristmiku rajamisega lähiajal.

«Praegu seal paiknev reguleerimata ristmik hakib liiklust ja seetõttu tekivadki autode järjekorrad,» mainis transpordiameti juhataja.

Harjo hinnangul peaks lähiajal Tallinna liiklus veelgi paremini paika loksuma, sest inimesed korrigeerivad oma liikumise trajaktoore ning igaüks otsib võimalusi, kuidas sujuvamalt sõita saaks.

«Loomulikult tahame vaadata, kuidas 16. - 22. septembrini toimuval rahvusvahelisel liikuvusnädalal juhiloa ettenäitamisel tasuta sõidu õigus ühistranspordi kasutamist mõjutas,» märkis Harjo. «Ma ei oska veel öelda, milline see mõju on, aga vaadates septembri algusest tipptundidel ühistranspordi kasutamist, siis võib küll öelda, et inimesi on nii ekspressbussidesse kui teistesse ühissõidukitesse juurde tulnud. Ekspressliinidel saab teatavasti 1. septembrist alates sõita sama hinnaga kui tavalistes bussides ning oleme nendele liinidele ka sõidukeid juurde pannud.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles