Peetri  lasteaed–põhikooli hakatakse laiendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepingule kirjutavad alla (paremalt) Rae vallavanem Mart Võrklaev, ASi Koger Projektijuhtimine esindaja Andres Koger ja OÜ KRTL esindaja Toomas Ruus.
Lepingule kirjutavad alla (paremalt) Rae vallavanem Mart Võrklaev, ASi Koger Projektijuhtimine esindaja Andres Koger ja OÜ KRTL esindaja Toomas Ruus. Foto: Rae Sõnumid

Täna allkirjastasid Rae vallavanem Mart Võrklaev,  OÜ KRTL esindaja Toomas Ruus ja ASi Koger Projektijuhtimine esindaja Andres Koger töövõtulepingu Peetri lasteaed–põhikooli laiendamiseks. Ehitise valmimise tähtaeg on 2013.aasta septembri algus.

Hiljemalt nädala pärast algavad ehitustööd juurdeehituste rajamiseks. Lasteaed  kasvab 240 ning  põhikooli osa 214 koha võrra.  Praegu on Peetri lasteaias 120 ja koolis 432 kohta.  Lisaks  laiendatakse raamatukogu kogu aleviku elanike jaoks ning kooli ehitatakse laste loovuse arendamiseks nüüdisaegne black box-ruum.

Vallavanema teatel saab kool endale ka eksklusiivse loodusklassi, kus idee järgi võivad lapsed ise näpu mulda pista.  Koolil on plaanis tuua lapsed taimede kasvatamise juurde ning luuakse sobivad elutingimused ka väikeloomadele. 

Vallavalitsus sõlmis lepingu hankekonkursil kõige parema pakkumise teinud pakkujaga. Ehitustööd maksavad ligi 5,1 miljonit eurot, raha tuleb täies ulatuses valla eelarvest.

Peetri lasteaed–põhikool alustas õppetegevust 2009. aasta septembrist ja toona oli õpilaste arv 111. Iga aastaga on lapsi kooli juurde tulnud ning tänavu alustas juba viis esimest klassi.

Valmivad juurdeehitused aitavad leevendada lasteaia- ja koolikohtade puudust Peetri alevikus, mis on tingitud viimasel viiel aastal oluliselt kasvanud elanike arvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles