Kutser: kunstiakadeemia tuleb Põhja-Tallinna

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kutser.
Priit Kutser. Foto: Põhja-Tallinna Valitsus

Eesti Kunstiakadeemia nõukogu valis eile välja õppeasutuse uue hoone kaheksa võimalikku asukohta, mis asuvad kõik Põhja-Tallinnas.


Tänavu jaanuari alguses tegi Põhja-Tallinna vanema asetäitja Priit Kutser ettepaneku, et Kunstiakadeemia võiks tulevase justiitspaleega kohad vahetada. Nüüd on see peaaegu teoks saamas – üheks väljavalitud akadeemia asukohaks on justnimelt tulevase justiitspalee krundina tuntud Küti 17 meremuuseumi kõrval, teatas linnaosavalitsus.

Kutseri sõnul on linnaosa jaoks kahtlemata meeldiv üllatus, et kõik kunstiakadeemia uue hoone võimalikud asukohad just Põhja-Tallinnas on. «Jääb vaid loota, et asjaajamised ja arutelud toimuksid kiiresti ja sujuvalt. Linnaosavalitsus teeb omalt poolt kõik, mis võimalik, et kunstiakadeemia võiks ennast siin koduselt tunda. Hoolimata õppehoone lõplikust asukohast meie linnaosas,» lausus Kutser.

Jaanuari alguses tegi Kutser avalikkusele humoorikalt öeldes prohvetliku ettepaneku anda Eesti Meremuuseumi juures asuv Küti tn 17 krunt kunstiakadeemiale ja ehitada sinna krundile varem planeeritud justiitspalee hoopis kunstiakadeemia kunagisele maa-alale Tallinna Kaubamaja vastu aadressiga Tartu mnt 1.

«Mul on siiras heameel, et kunstiakadeemia nõukogu võttis kuulda arvamust, et kunstiülikool võiks just Põhja-Tallinnasse tulla. Siin on palju loomingulist, nagu näiteks kultuurikatel, Telliskivi Loomelinnak ja kultuurikilomeeter. Kunstiakadeemia sobib siia ideaalselt,» lisas Kutser.

«Põhja-Tallinn on kunstirahva jaoks kõige inspireerivam linnaosa, köites oma mitmekülgsuse ja eripärasusega, mida on ka loomeinimesed ise tajunud ja hakanud väärtustama siinelamist. Meie kultuurieliit on leidnud õdusa kodu just Kalamaja ja Pelgulinna asumites, mille üle oleme loomulikult väga uhked,» ütles linnaosa asevanem.

Peale Küti 17 aadressi pidas nõukogu sobivaks veel krunte Telliskivi 60 (Telliskivi loomelinnak), Telliskivi 51 (Telliskivi loomelinnaku kõrval), Kopli 35 ja Sitsi 13a (Balti Manufaktuur), Noblessneri kvartali kinnistuid, Põhja pst 37 (Kalasadam) ja Kotzebue 1/Põhja pst 7 (Suva sokivabriku hoone) Balti jaama külje all.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles