Saja-aastane laevatehas avas linnarahvale uksed

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pilves ilmast ja paduvihmahoogudest hoolimata kogunes BLRT Grupi lahtiste uste päevale hulgaliselt huvilisi, sest Kopli poolsaare tipus asuva Balti Laevaremonditehase territooriumile ei pääse iga päev.


BLRT kommunikatsioonidirektori Katja Ljubobratetsi sõnul plaaniti igal täistunnil alanud ekskursioonide suuruseks umbes a 30 inimest, kohale tuli aga kolm korda rohkem rahvast.
Kuigi nime poolest laevaremonditehas, on laevade ehitamise ja remontimise osakaal BLRT Tallinna harus üsna väikeseks jäänud.

Siiski näidati huvilistele kahte katamaraani, mida ehitatakse inglaste tellimusel ning mida hakatakse kasutama tuuleparkide hooldustöödel. Eestlase suu kiskus muigele, nähes laevapardal kirja: Sure Partner, Newcastle.

Kõrvalolevas keevitustsehhis sai näha tuuleparkide jaoks valmistatavate tuulegeneraatorite detaile ning sellal, kui osa ekskursante esitas keevitustööde kohta üksikasjalikke erialaseid küsimusi, kuulas teine osa ajaloolase Oliver Orro ülevaadet tehase saja-aastasest ajaloost. Ekskursiooni lõpetas käik ujuvdokkide juurde, mille lähedusse võõrad samuti üldjuhul ei pääse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles