Euroopa kool avatakse Ülemiste Citys

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Järgmise aasta 1. septembril avatava Euroopa kooli asukohaks saab mõneks aastaks Ülemiste City aadressil Keevise 2, kuhu kolib ajutiselt ka Eesti rahvusvaheline kool.

Samal ajal kavandatakse ümber ehitada riigi omandis olev Juhkentali 18 hoone, kuhu mõlemad koolid pärast remonti kolivad, teatas sihtasutus Innove.

Euroopa kooli direktoriks valiti Olavi Otepalu, kes seni töötas kooli käivitamise projektijuhina ning kel on varasemast pikaajaline koolijuhtimise kogemus.

Euroopa koolis hakkab õppetegevus toimuma põhiliselt inglise keeles. Kooli avamise etapis võetakse vastu eelkooli-, algkooli- ja põhikooliealisi lapsi (valdavalt 4-15 aastaseid lapsi), seejärel avatakse iga järgnev klass aasta kaupa kuni gümnaasiumiastme lõpuni.

Euroopa koolide eesmärk on võimaldada ühtset haridust Euroopa Liidu teenistujate lastele, st peamiselt Tallinnas tegutsemist alustava IT-agentuuri töötajate lastele. Lisaks võimaldab uus kool rahvusvahelist haridust välisekspertide, Eesti diplomaatide ja välisriikide diplomaatide lastele. Vabade kohtade olemasolul võivad vastavalt kehtestatud piirangutele Euroopa koolides käia ka teised lapsed.

Euroopa kooli õppekavade üks kõige olulisemaid erinevusi võrreldes IBO või teiste rahvusvaheliste õppekavadega on emakeelse õpetuse ning emakeele ja omakultuuri õppe laialdasemad võimalused. Euroopa koolis edukalt läbitud õppeaastaid ning nendega seoses välja antud diplomeid ja tunnistusi tunnustatakse liikmesriikide territooriumil Euroopa koolide kuratooriumi kehtestatud tingimustel.

Tallinna Euroopa kooli loob sihtasutus Innove ning kool hakkab tegutsema erakooliseaduse alusel. Õppe kvaliteedi tagamiseks viib Euroopa kooli inspektorite meeskond iga kahe aasta tagant läbi auditi, mis on akrediteerimislepingu pikendamise aluseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles