Tallinn kaalub jätkuvalt prügila ostmist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmekütuse tootmine Tallinna prügilas.
Jäätmekütuse tootmine Tallinna prügilas. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu kohtus eile ASi Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus ehk Tallinna prügila nõukogu liikmete Matthias Vogeli ja Rob Pattisoniga, et arutada prügila enemusosaluse ostu Veolialt.

«Praegu on ju selline olukord, et Veolia on meie partner ja ei ole saanud oma osalust prügilas maha müüa,» kinnitas Sarapuu. «Arutasime kohtumisel seda, et mis siis juhtuks, kui linn ise selle osaluse ostaks.»

Praegu kuulub Veoliale 65 protsenti ning Tallinnale 35 protsenti prügila aktsiatest ning Veolia osa on panditud linnale. Aktsionäride lepingu järgi on Tallinnal aktsiate eelisostuõigus.

Abilinnapea sõnul on niisugune variant tõesti olemas, et linn ostab osaluse Veolialt ära ja hakkab ise prügilat arendama. See tähendaks, et Tallinnal on jäätmekäitluse korralduskeskus, oma prügila ning linn korraldab hankeid prügivedajate leidmiseks. Samasugune süsteem kehtib ka Helsingis.

Sarapuu kohtub Tallinna prügila nõukogu liikmetega uuesti 16. oktoobril.

Veolia tahtis oma osalust Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskuses müüa Alexelale, kuid 26. septembri istungul otsustas linnavalitsus, et ei ole nõus selle tehinguga. Põhjuseks toodi, et ostjaks oleks vaid 2500 euro suuruse osakapitaliga firma SKT Keskkonnateenused. Samas kuulub see äriühing Alexela gruppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles