Kristiine linnaosa korrastab parkide nimesid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõvikuju Röwenruh’ pargis.
Lõvikuju Röwenruh’ pargis. Foto: Mihkel Maripuu

Kristiine on üks neist Tallinna linnaosadest, kus siiani oli mitmel pargil vaid rahvasuus levinud nimi, kuid ametlikku nime polnud.




Kristiine linnaosa linnamajanduse osakonna juhtivspetsialisti Anu Sügise sõnul on mitmel Kristiine pargil tõesti vaid rahvasuus levima hakanud mitteametlik nimi, mis pole kantud riiklikusse kohanimeregistrisse. Nüüd püüabki linnaosavalitsus olukorda parandada ning määrata kõikidele parkidele ametliku nime.



Eelmisel nädalal toimus ka Kristiine halduskogu koosolek, mis kooskõlastas parkide ametlikud nimed.



Sügis ütles, et Mustamäe tee äärde jääva Löwenruh’ pargi ajalooline nimi jäi endiseks. Samamoodi säilitab oma nime Räägu park Nõmme tee ja Räägu tänava nurgal.



Sügis lisas, et uue alana on praegu projekteerimisel Sõjakooli park endiste Tondi kasarmute juures. «Niisugune nimi sobib hästi asumisse, kus on sellised tänavad nagu Marsi, Sammu, Rivi ja Sõjakooli,» märkis ta.



Ametliku nime saab praegu rahvasuus lihtsalt Liimi pargina tuntud roheala Mustamäe tee ja Liimi tänava vahel. Linna nimekomisjon on välja pakkunud Scharlottentali nime, kuna 17. sajandil asus seal sellenimeline suvemõis. Väikeseid erimeelsusi tekitas nime kirjapilt, sest ajalooliselt oli käibel Charlottenthal. «Selle juures tahaks natuke aega maha võtta, et järele uurida, kuidas nime õigekiri peaks välja nägema,» ütles Sügis.



Nõmme ja Tammsaare tee kolmnurgas asuva ning siiani Dunteni pargi nimeks on nimekomisjon pakkunud Tondi park. See koht jääb endise Dunteni ehk Tondi mõisa maa-alale. Kristiine halduskogu ja ka linnaosavalitsus ei olnud aga niisuguse muutusega nõus, sest Dunteni nimi on rahva hulgas hästi levinud.



Omalt poolt pakkus linnaosavalitsus välja, et Mooni tänava äärde endise Cederhilmi suvemõisa maadele jääva umbes hektari suuruse haljasala võiks nimetada Cederhilmi pargiks. Varese tänava äärde Rimi kaupluse taha jääb aga kena puudesalu, millele võiks anda ametliku nime Varese kaasik.



Kõik need parkide nimed peab oma korraldusega kinnitama Tallinna linnavalitsus ning seejärel saab need kanda riiklikusse kohanimeregistrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles