Tallinna opositsiooni ei üllatanud Pingi siirdumine Savisaare nõunikuks

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Pink
Alar Pink Foto: Maksim Toome

Tallinna linnavolikogu opositsiooniline liige Matti Tarum (IRL) ütles Kuku raadio saatele «Ärataja» antud intervjuus, et Alar Pingi võtmine linna teenistusse on praeguse keskerakondliku linnavalitsuse harjumuspärane tegevus.


Varem aastaid kommivabriku Kalev turundusjuhina töötanud Alar Pink juhtis viimasel paaril aastal ärimees Oliver Kruuda meediaimpeeriumi, kuni see selle aasta algul põhja läks.

Muuhulgas osales Pink ka eelmiste valimiste eel palju kära tekitanud K-kohukese kampaania väljatöötamisel ja elluviimisel. Eile teatas linnapea Edgar Savisaar, et Alar Pink on nüüdsest linnapea sotsiaalnõunik.

Matti Tarumi sõnul on Tallinnast saanud keskerakondlaste kindel linn ja varjupaik. Tema sõnul on linnavalitsuses ja linnaosavalitsustes tööl 65 ebamäärase ametinimega inimest, näiteks nõunikud, referendid ja abid.

Tarum lisas, et nende inimeste palkadeks kulutatakse aastas 23 miljonit, mis teeb ühe inimese palgakuluks umbes 350 000 krooni aastas.

Tarum kinnitas, et opositsioon ei saa selliste ametnike tegevust kontrollida, seda saab teha siseaudiitor, kes aga Tarumi sõnul rikkumisi ei tuvasta.

Lõpetuseks lisas opositsiooni saadik, et nende volikogu saadikurühm on põhimõtteliselt loobunud Kalevi šokolaadi söömisest ja magusavajadust rahuldatakse Läti šokolaadi söömisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles