TTÜ muudab ülikoolilinnakus parkimise tasuliseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikooli peahoone.
Tallinna Tehnikaülikooli peahoone. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) muudab uuest õppeaastast Mustamäel asuvate ühiselamute ja õppehoonete ümbruses parkimise tasuliseks.

TTÜ haldusdirektori Margus Leivo sõnul on autostumise surve all paratamatu, et ka ülikoolil tuleb teha üha suuremaid kulutusi autoparklate väljaehitamiseks ja parkimise korraldamiseks. «Ka selle eest tuleb hakata ülikooli territooriumil maksma, sest kõik tehtud investeeringud tuleb millalgi ära tasuda,» leidis ta.

«Maksma hakkavad kõik - mitte ainult külalised, vaid ka töötajad ja õppejõud,» sõnas Leivo.

Ülikooli haldusjuhi sõnul pole parkimissüsteemi väljatöötamisel neil kellegi pealt piiluda, sest ühelgi teisel ülikoolil nii suurt parklat pole: «Meil on linnakus 1400 parkimiskohta õppehoonete ja ühiselamute ümber, nii maa-aluseid kui maapealseid.»

«Kuupilet annab autoomanikule kindla parkimiskoha, päevapileti ostja peab iga kord endale koha leidma,» kirjeldas Leivo.

Leivo kinnitusel kehtestatakse tasuline parkimine ülikoolilinnakus alates sügisest. Hindu ei soostunud ta välja ütlema, sest need on veel arutelu all.

Ühe Postimees.ee lugeja teadmiste kohaselt soovitakse maa-aluse parkla koha kuutasuks kehtestada 500 krooni ja maapealse parkimiskoha tasuks 275 krooni kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles