Tallinna Keskraamatukogu hakkab kohtutäituri abil raamatuid sisse nõudma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Keskraamatukogu.
Tallinna Keskraamatukogu. Foto: Peeter Langovits.

Keskraamatukogu alustas täna ettekirjutuste saatmist eelmisel aastal raamatu laenanud, kuid selle tähtajaks tagastamata jätnud võlglastele.


«Kui lugeja ettekirjutuses antud tähtaja jooksul võlgnevust ei likvideeri, siis antakse võlgnevus täitemenetluse alustamiseks kohtutäiturile. Raamatukogu annab võlgnevuse sundtäitmiseks rahvaraamatukogu seaduse ja Tallinna Keskraamatukogu kasutamise eeskirja alusel,» teatas Keskraamatukogu avalike suhete juht Anneli Kengsepp.

Ta lisas, et võrreldes eelmise aastaga on võlglaste arv raamatukogus küll vähenenud, kuid endiselt leidub lugejaid, kes vaatamata saadetud meeldetuletustele ei ole laenatud raamatuid tagastanud. Möödunudnädalase seisuga oli raamatukogul 4437 võlglast. Neist 679 oleksid pidanud raamatu tagastama juba möödunud aastal.

Kengsepa sõnul on ettekirjutuse saanud võlglasel kindlasti mõistlik raamatud koheselt raamatukokku tagastada või kaotamise puhul sama nimetusega asendada. Sellisel juhul tuleb maksta vaid tasu viivitatud aja eest. Kui võlgnevust ettekirjutuses toodud tähtaja jooksul ei ole likvideeritud, raamatuid enam tagastada ei saa. Peale tähtaja möödumist nõuab kohtutäitur juba raamatute 10-kordse hinna rahas, lisaks tuleb maksta tasu viivitatud aja eest ning kohtutäituri tasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles