Gruusia reis tõi Kolga õpilastele Koosmeele auhinna

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjas palju kannatanud Gruusia Gori linna kooliõpilastel külas käinud Kolga keskkooli noorte auks olid kohalikud riputanud seinale eestikeelsed plakatid kahe rahva sõprusest ning õpetasid neile oma rahvatantse.
Sõjas palju kannatanud Gruusia Gori linna kooliõpilastel külas käinud Kolga keskkooli noorte auks olid kohalikud riputanud seinale eestikeelsed plakatid kahe rahva sõprusest ning õpetasid neile oma rahvatantse. Foto: Erakogu

Tänavuse Koosmeele auhinna saavad Kolga kooli lapsed, kes tegid korjanduse, et sõita pärast Vene-Gruusia konflikti külla Goris asuvale sõpruskoolile.

Täna annab Avatud Eesti Fond Kolga Keskkoolile üle Koosmeele auhinna, et tunnustada kooliõpilaste julget tegevust eelmisel aastal Vene pommirünnakutes kannatanud Gruusia sõpruskooli toetamisel, teatas fond.

«Õpilaste julge pealehakkamine ja eelarvamustest vaba mõtlemine võiks olla eeskujuks kõigile - häid koostööpartnereid ja sõpru tasub otsida ka lõunast ja idast, mitte ainult läänest,» sõnas Avatud Eesti Fondi (AEF) juhataja Mall Hellam.

Koolidirektori Tõnu Valdma innustusel algatasid õpilased Gruusia idaosas asuva Gori 7. keskkooli abistamiseks toetuskampaania, avasid kodukoha poodides korjanduskarbid ning korraldasid heategevusliku küpsetiste ja vanakraami müügi.

Koosmeele auhinna lõi Avatud Eesti Fond 1997. aastal, et avaldada lugupidamist neile, kes on oma tegevusega aidanud kaasa avatud ühiskonna kujunemisele Eestis ja mujal.

Auhinnaga kaasneb rahaline preemia 20 000 krooni ja Marje Üksise graafiline leht «Koosmeelesammas». Eelmise aasta laureaadid oli ajakirjanik Ahto Lobjakas ja Raadio 4 saatejuht Ivan Makarov, 2007. aastal said preemia tolleaegne õiguskantsler Allar Jõks ja postuumselt valitsuse nõunik Ülle Aaskivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles