Töötud saavad raamatukogudes tasuta arvutiõpet

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutiõpe.
Arvutiõpe. Foto: Liis Treimann

Majanduslanguse ajal on inimesed hakanud sagedamini külastama raamatukogusid, kus lapsed saavad osaleda tasuta üritustel ja töötud tasuta arvutiõppel.


Keskraamatukogu direktori Kaie Holmi sõnul on raamatukogude lugejate arv oluliselt kasvanud. «Tahaks loota, et põhjus on meie kõrge tase,» ütles Holm ajalehele Pealinn.

«Samas pole saladus, et inimestel napib raha raamatu ostmiseks või ajalehe tellimiseks, ja seepärast on raamatukogud inimesi täis,» lisas ta. Võrreldes eelmise aastaga on tänavu esimeses kvartalis keskraamatukogu lugejate arv tõusnud 4,7 protsenti, külastuste arv 11,6 protsenti ja laenutuste arv koguni 11,9 protsenti.

Holmi kinnitusel on ka paljud töötuks jäänud inimesed enda jaoks raamatukogu avastanud. «Töötud saavad tulla inimeste keskele ja mitte tunda end tõrjutuna ja üksijäetuna. Meil algas 2006. aastal arvuti algõpe vanemaealistele. Kui töötus tänavu kasvama hakkas, otsustasime teha tunnid ka töötutele. Lugesime majandusteadlase Raul Eametsa artiklit tööklubidest ja saime aru, et meie mõte on õige,» rääkis Holm.

Linna raamatukogud annavad tööotsijatele arvutikasutamise algõpetust, juhendavad, kuidas leida sobiv pakkumine interneti tööportaalist või vormistada CV-d ja teisi tööle kandideerimiseks vajalikke dokumente. Lisaks tutvustavad raamatukoguhoidjad soovi korral Tallinna kodulehte, ID-kaardi kasutamise võimalusi, artiklite otsimist internetis ning e-posti aadressi tegemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles